MOĆNI KOZMIČKI UTJECAJI

 

Venera ‘u zagrljaju’ s Algolom

 

Egzaktna konjunkcija (26° 27 Bik) Venere i Algola
četvrtak, 6. svibnja 2021., rani jutarnji sati…

Net.hr/Astronet

6/5/2021

 

 

   Kao što nam pogled u noćno nebo pokazuje, zvijezde su brojne. Od posebne astrološke važnosti su one najsjajnije i one koje su najbliže ekliptici. One dobijaju određenu ulogu samo preko konjunkcije s nekom planetom, i postaju utjecajne u natalnom horoskopu prilikom najvažnijih životnih događaja, ili kada ispitujemo svoju duhovnu prirodu. Fiksne zvijezde se lagano kreću, brzinom od otprilike jednog stupnja na svake 72. godine.  

 

Algol, „Meduzina glava“, malefična je zvijezda iz zviježđa Perzeja. Tradicionalno je vezana za gubljenje glave, bilo bukvalno ili metaforički. Astronomski, to je promjenjiva zvijezda; nikada nije vrlo svjetla, ali gubi sjaj skoro do nevidljivosti. To je ključ njene maligne prirode, jer je poput trajne eklipse ili pomrčine. Svakih 68 sati i 49 minuta ova zvijezda „namigne“, odnosno zatrepti, budući da ima svog manjeg pratioca koji kruži oko nje. Taj „mig“, kada se njena svjetlost znatno smanji, traje otprilike 8 sati. Upravo tijekom baš tih 8 sati, kada ona najmanje svijetli, njena malefičnost najviše dolazi do izražaja, budući da je tada utjecaj njene tamne strane najveći. 

Poznata je kao najopasnija zvijezda na nebesima. Ogromna ženska strast i moć izviru iz ove zvijezde. Prati je glas da je uzrok nasilja i neprirodne smrti. Naglašen utjecaj Algola u  natalnom horoskopu imaju mesari, kirurzi (vrat i grlo), umjetnici, mafijaši i teroristi! Algol predstavlja snažnu, intenzivnu strast koja nas može potpuno uništiti bijesom. Ako uspijemo kontrolirati poriv za osvetom, i iz te strasti proizvedemo produktivniji ishod, Algol će predstavljati jednu od najmoćnijih zvijezda na nebu. Algol u horoskopu ne mora nužno značiti da će osoba nanijeti bol drugima ili biti žrtva nekog horora ili nesreće. Kao i druge zvijezde, i Algol nam daje zadatak koji, ako ga prihvatimo, nudi velike nagrade moći i kreativnosti. Tih zvjezdanih izazova ne treba se plašiti. Potrebno ih je shvatiti i koristiti na pozitivan način.

 

Zviježđe Perzej u kojem se nalazi zvijezda Algol, u sebi nosi sliku nesretnog djetinjstva, odrastanje  bez oca, s kompleksima dokazivanja. Perzej je i svaki ratnik koji je za jednu stranu osloboditelj, a za drugu zločinac. U slici ovog zviježđa živi sva neminovnost borbe dobra i zla, koja se kao neudobna sudbina živi ovdje prenoseći se sa generacije na generaciju. Perzej simbolizira one grijehe koje će otplaćivati naše potomstvo. Uloga Algola je da pravi razliku između zavodljive ljepote svijeta i istinske, unutarnje, božanske ljepote. Suština Algola je u okretanju od zavodljivosti svijeta i posvećivanju duhovnim istinama unutar sebe.

 

Venera u konjunkciji s Algolom upozorava na grube odnose u ljubavi, mogućnosti silovanja i raznih devijacija, pobačaja ili nemogućnosti rađanja. Algol praktično predstavlja primitivnu žensku seksualnu energiju. Oslikava ljepoticu jakih strasti, koja traži od muškarca da se bori (tuče) za nju, jer njoj je to jak afrodizijak. On je treba osloboditi od osobe koja joj „ne da da diše“. Ukoliko to ne uradi kirurškom preciznošću, svojom borbom i iz svojih najboljih namjera – ranit će osobu za koju se bori, oštećujući tako svoju ljubav. Najsretniji će biti onaj tko neprijatelja zavoli čim ga pobijedi – jer će neudobnu sudbinu zaustaviti u začeću.

  

Ova zvijezda stvara živopisne, intenzivne ljude

Johnny Depp (Algol u konjunkciji s Venerom), morao se boriti s obezglavljenim demonom u filmu “Uspavana dolina”, da bi u drugom filmu, “Iz pakla”, otkrio tko je Jack Trbosjek.

Lady Diana (Algol u konjunkciji s Venerom) je svoj život s Charlesom opisala kao “pravo mučenje”. Smrt je pronašla uz svoju istinsku ljubav, u gomili metala. Bila je narodna princeza i kraljica srca, i njen život je bio sjajan izraz kontakta Venere i Algola. Ona je pokazala i pozitivan način korištenja te teške zvijezde, dodirujući žrtve side, šetajući kroz minska polja i grleći beskućnike.

 

Veliki španjolski umjetnik dvadesetog stoljeća, Pablo Picasso, imao je Jupitera u konjunkciji s Algolom, i muževima čije je žene zaveo, poklanjao je slike.

 

Egzistencijalistički filozof Jean-Paul Sartre također je imao Jupitera na Algolu. Njegovi filozofski zaključci: “Čovjek je beskorisna strast” i “Pakao su drugi ljudi” umnogome podsjećaju na Algol.

 

Najpoznatijem svjetskom teroristi – Osami bin Ladenu – upravo se na zvijezdi Algol nalazio Mars u konjunkciji sa južnim mjesečevom čvorom.

 

Ivana Orleanska, borac za slobodu (Algol u konjunkciji sa Saturnom), spaljena je na lomači.

 

Balerina Isadora Duncan (Algol u konjunkciji s Plutonom) umrla je tako što joj se šal omotao oko kotača automobila.

 

John Lennon (Algol u konjunkciji s Uranom) pogođen je u leđa.

 

Stephen King (Algol u konjunkciji sa Sjevernim čvorom), gospodar horora, na osnovu čijih se knjiga rade filmovi, umalo je umro nakon što ga je pregazio kamion, ali se ipak oporavio.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *