Miroslav Škoro
29/7/1962/15:10 ?/ OsijekDay of Sun
In Rulership: Sun, Moon
In Fall: Venus

Lav, podvijena repa!

Sunce i Merkur u Lavu, u opoziciji sa Saturnom iz Vodenjaka

Lav  želi i često i uspjeva u tome, biti vođom manje ili veće grupe ljudi. Ali istinski je vođa samo onaj koji je prije toga naučio služiti. Miroslav Škoro ima ogromnu potrebu za društvenim priznanjem. Ponos, dostojanstvo i velika doza taštine. Bukač, vikač, pravi poze, klaun, vidi sebe u svakoj poziciji. Odlučno slijedi svoj san i želi dostići „svoj dio neba“. Rođenjem u prvoj dekadi Lava opterećen je blokadom Saturna, koji ga sputava i ograničava. Boji se da drugima malo znači, a voli biti autoritativan u svemu. Nakon što je došao do prestižne društvene (umjetničke i političke) pozicije, lako pada čim se osjeti jako važnim. Uplitanje ega u tijek razmišljanja može izbrisati njegovu objektivnost i ograničiti fleksibilnost i pamćenje činjenica. Nazadan konzervativac, tiranski strah, neiskreni prijatelji, loše društvo, sarkazam, letargija.

Mjesec  u Raku

Senzibilan medij, boemska narav, voli vodu, romantiku, noć. Usvajanje tuđih mišljenja, baš kao da se radi o vlastitima. Izuzetna osjetljivost na svaku osobnu kritiku. Ljubimac publike, fatalna privlačnost, potencijalna ozloglašenost, egzibicionizam, umjetnik, voli narodne pjesme i običaje, sve dobro pamti i čuva, duševan. Dom je ključno mjesto u njegovom životu, a i domovina (Domovinski pokret) mu je u srcu. Više ga privlače žene-majke, nego žene-ljubavnice.   

Venera u Djevici

Potreba da služi i bude koristan donosi mu emocionalno zadovoljstvo. Nalazi zadovoljstvo u posvećivanju pažnje detaljima i analitičkoj mentalnoj aktivnosti. Pretjerana korisnost, sitna prigovaranja ili urođena povučenost mogu smetati emocionalnom uzimanju i davanju i ispoljavanju strasti. Potreba za duhovnom i tjelesnom čistoćom. Urednost u izgledu, recipročno suosjeća, misli na posjed i obitelj, pokvari svoje uspjehe. Traganje za savršenstvom u romantičnim odnosima.   

Mars u Blizancima

Stara duša i mladolik izgled. Svašta može podnijeti, osim dosade. Stalno je u pokretu i kad zna kud ide, još više kad ne zna. Bogatstvo uma je ono čemu ne može odoljeti. Žarište njegovih želja mijenja se brzo i često; učestalo nesiguran što zapravo želi, a samim time lako zastrani. Traži previše i forsira se previše (a možda i druge), često do potpune iscrpljenosti. Ekstremist je u politici, ne zna zlatnu sredinu, neprijatelj je sam sebi. Nema autoriteta a hoće zapovijedati. Precijeni sebe i zaigra u krivi tren.  

Jupiter u Ribama

Teži rastu i osobnom poboljšanju tako da živi za vlastite ideale, da proširuje svoje suosjećanje i darežljivost duha. Napor za osobnim poboljšanjem može biti spriječen neusmjerenim i nekritičnim stavovima. Posjeduje dobro razvijenu vjeru u višu silu i otvoren je za duhovnu dimenziju iskustva. Uspjeh u glazbi, veliki planovi sa previše mašte, vjeruje u pomoć religije i čudesa. Izigra svoju zaštitu. Polovičnost ga nikada ne zadovoljava, jer uvijek traži više. Ekstremno je ambiciozan! Dosegao je vrh u svojoj (umjetničkoj) profesiji, a ostao je nezadovoljan?!  

Saturn u Vodenjaku

Teži da se potvrdi i održi discipliniranim mentalnim sposobnostima, jasno definiranim znanjem i posvećivanjem društvenim ciljevima. Dobro razvijena sposobnost da organizira grupe ljudi i/ili koncepte. Nagon prema ekscentričnosti i ekstremizmu može ugroziti njegove izglede za opipljive uspjehe. Uobražava se da je važan za društvo ili čak genij. Mora biti superioran i misli da mu nitko nije dorastao. Društveni je leptir s krilima od olova. Svijet snova i svijet krute stvarnosti ne idu zajedno i uzrokuju probleme. Vanjske borbe su samo odraz unutrašnjih.

Uran u konjunkciji sa zvijezdom Regulus

Mali kralj! Regulus je simbol moći i uspjeha, i ima osobinu da osobu može uzdići daleko više od okoline u kojoj je rođena. Izuzetna pozicija. Originalan i iznadprosječan poetsko glazbeni dar. Veze s utjecajnim i slavnim ljudima. Opasnost od „pada“ nakon uspjeha, uslijed vlastitog straha, egocentrizma ili prekomjernog demonstriranja vlastite snage. S ovom konstelacijom, Miroslav Škoro stalno treba pobjeđivati sebe, odnosno nadvladavati vlastitu gordost, kako bi napredovao i evoluirao. 

UTJECAJ TRANZITNIH PLANETA NA NATALNI HOROSKOP

2. krug lokalnih izbora
30. svibnja 2021., nedjelja, 20h 30min… 

Tranzitni Mjesec u konjunkciji s natalnim Saturnom i južnim mjesečevim čvorom

Drugi povratak tranzitnog Saturna na natalnog Saturna i južni mjesečev čvor, trenutak je naplate svih loših djela iz prošlosti. Ovaj utjecaj ukazuje na nasljednu (obiteljsku) karmu, ali i vjerske, nacionalne i sve vrste dugova koji obuhvaćaju masovnu svijest. Miroslav Škoro bi se trebao odreći kolektivnih uvjerenja, jer je nekada sudjelovao u kolektivnim zbivanjima i počinio grešku. Pod uplivom je mundanih događaja i osobno ih proživljava.

Prvi povratak tranzitnog Saturna na natalnu poziciju (aktiviranje ‘karmičkog sjećanja’ kroz različita iskustva kojima je bio izložen), Škoro je iskusio u razdoblju od ožujka 1991. do veljače 1992. godine, i sada (2021. godine) taj ciklus završava (stvaranjem nove karme i novih događaja) drugim Saturnovim povratkom. Trebao bi dovesti u balans uzrok i posljedicu, i ne reagirati „inertivno“, zaključujući da je za sve što mu se događa netko drugi kriv.

Dolazak tranzitnog Mjeseca na Škorin natalni Saturn i južni mjesečev čvor u znaku Vodenjaka, u vrijeme (30. svibnja 2021., poslije 20h…) kada će rezultati glasanja za novog gradonačelnika grada Zagreba biti kristalno jasni…, ‘prst je sudbine’ koji oslikava njegovosjećaj gubitka, propuštenu priliku, i oslobađanje od starih navika i (prekomjernih) političkih ambicija. Ovi utjecaji ukazuju na kraj jednog ciklusa i potpuno novi početak u životu Miroslava Škore.   

27/5/2021

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *