Lokalni izbori 30/5/2021/23:35/ Zagreb
drugi krug

U vrijeme proglašenja službenih rezultata izbora, granući znak na horizontu – Ascendent (lice koje nudimo svijetu, prva slika, prvi utisak – o novom gradonačelniku) u gradu Zagrebu „pada“ na 22° – 23°Jarca – točno na trostruku konjunkciju u horoskopu Tomislava Tomaševića (natalno Sunce, progresivna Venera i tranzitni Pluton u znaku Jarca), uz istovremenu trostruku opoziciju na Descendentu (tranzitni Mars na njegovoj natalnoj Pollux/Sjeverni čvor konjunkciji u znaku Raka), i sve to još začinjeno/zasoljeno kvadratom njegovog natalnog (egzaltiranog – najboljeg) Saturna u Vagi.

Velika inicijacija. Sudbonosni događaji. Udruženi napori se nagrađuju. Priznanje, ‘provjera identiteta’, razjašnjenje osobnosti kroz reakcije (glasovanje) drugih ljudi. Otkrivanje sebe ljudima onakvim kakav jest. Igra moći kroz osobno uvjeravanje, jaka projekcija samog sebe, plemenitost dovedena do moći. Fascinantna osobnost privlači druge. Dojam srčanosti i pouzdanosti. Važno je da pravilno usmjerava svoju energiju, i izbjegava ljutnju i bahatost. Stav sve ili ništa. Kopat će,  kopat…, i nikad neće biti zadovoljan. Zahtijevati će sve u ljubavi i prijateljstvu, a ponajprije u poslu. Trebao bi se pripaziti svoje gladi za moći, koju mnogi ‘politički kapitalci’ prije njega nisu znali ili mogli kontrolirati. Važno je i da izbjegava manipuliranje osobama kako bi ih prilagodio sebi. Njegovi pretjerani zahtjevi mogu se pokazati destruktivnima, a tada će Pluton, iskazivati drugu stranu svoje prirode i suočavati ga s odvajanjem i usamljenošću. Odnosi s drugima mogu mu pomoći da osluhne svoje vlastite slabosti i otkrije postojeće probleme. 

 Nedjelja – dan vladavine Sunca, 30. svibnja 2021. godine, bit će važan i moćan ‘tren u vremenu’ – sam po sebi, jer će se Sunce, Sjeverni mjesečev čvor i zvijezda (predskazivač!) Aldebaran (9° 47 Blizanci) naći u konjunkciji. Aldebaran je jedna od 4 kraljevske zvijezde koja vodi do trona. Tko ima naglašenu kraljevsku zvijezdu, teško ga je potisnuti i on pobjeđuje!

Miljenik zvijezda – Tomislav Tomašević bit će izabran na vodeći položaj i odgovornu poziciju. Imat će sreće (za početak) i bit će uspješan (velika potpora glasača u istočnom dijelu grada?) na Istoku. Ovi utjecaji predskazuju veliku opasnu čast i neprijateljstva od partnerskog rada (netko tko je u početku bio krotak) ili od javnih (podbadanja, žešća ljubomora i grubosti) političkih neprijatelja. Uz kozmičko spajanje Sunca, Sjevernog mjesečevog čvora i Aldebarana, nebesa će nam u dane oko lokalnih izbora vjerojatno prirediti i ‘prigodnu’ vremensku nepogodu!?  

 I zvijezda – čuvar Zapada – Antares (9° 46 Strijelac) bit će toga dana u opoziciji s tranzitnim Suncem i Sjevernim mjesečevim čvorom.

Neustrašivost i spremnost na akciju. Utjecaj Antaresa omogućuje jak uspjeh, posebno na Zapadu ili kroz nešto što je u vezi sa Zapadom (podrška glasača zapadnog dijela grada Zagreba?). Tomašević mora biti spreman i na iznenadne i nepredviđene događaje koje će potencirati ekipa iz (svjetonazorske) opozicije i raznih interesnih grupacija! Prema tradiciji, Antares ima nasilan karakter i donosi opasnost za oči. Mnogi ljudi ne žele (vidjeti i doživjeti) promjene, jer se plaše narušavanja status quo stanja i potencijalnog gubitka (novca i imanja) svog postojećeg položaja. Tomašević se ne bi smio razmetati svojom snagom, i trebao bi biti oprezan (posebno u listopadu i prosincu 2021.) u borbi s moćnim suparnicima!  

Budućnost?

 Uslijed konjunkcije progresivnog Sunca i Neptuna u horoskopu (7. rujna 1850.)   grada Zagreba, dvogodišnjaod zime 2020. godine kaotična i kužna situacija u gradu Zagrebu – potrajat će sve do početka proljeća 2022. godine, kada će utjecaj ove progresije početi slabiti.

Koronavirus pandemija, posljedice potresa koje se sporo (ili nikako) rješavaju, iznenadni odlazak na ‘onaj svijet’ bivšeg gradonačelnika Bandića, kreditna prezaduženost grada, mutno financirani grandiozni projekti…. Sa svim tim, novoga gradonačelnika čeka ‘rudarski posao’ rješavanja nagomilanih problema!   

Tomaševićevo progresivno Sunce bit će (tijekom lipnja i srpnja 2021.) nadomak konjunkciji s tranzitnim Jupiterom i zvijezdom Fomalhaut, i u kvadratu s natalnim Uranom. Ovi moćni i (većinom) blagotvorni utjecaji egzaktno će se aktualizirat u siječnju 2022. godine, i tek će tada novoizabrani gradionačelnik otvoriti novo poglavlje u životu i započeti s pravim poslom.

Ovi utjecaji ukazuju na Tomaševićeva tajna znanja koja će mu praktično pomagati da se ostvari u društvu. Treba se čuvati prevare i loših namjera (osveta od strane ženske ruke?) određene osobe, koje će skrivati iza svoje prividno ugodne pojave. Novi gradonačelnik grada Zagreba odskakat će od prosjeka – u kvalitetnom smislu. Pokazat će se kao (politički) talentirana osoba koja živi ispred svog (našeg) vremena. Dobit će jako dobar posao – koji je vezan za važne strukture društva i moćne organizacije i ljude iz inozemstva. Data mu je mogućnost da izuzetno odskoči u životu, i upravlja glavnim gradom Republike Hrvatske na ispravan, kreativan, socijalno osjetljiv i futuristički progresivan način. U idealnom slučaju, može postati čuven kroz svoja djela koja će učiniti, po ćemu će ostati zapamćen – tako da njegovo ime postane besmrtno!    

Tranzitni Jupiter i natalni Uran u kvadratu
lipanj i srpanj 2021. godine, siječanj 2022. godine

Može iznenada učiniti nešto netaktično, i ući u sukob s vjerskim institucijama ili religioznim osjećajima građana? Javno ili privatno trvenje (proizašlo iz činjenice da slijedi nove, neprihvaćene putove i da se ne uklapa lako s drugima) neće će ga zastrašivati. Usvojiti će crtu neovisnosti, ali mora paziti da ne ode predaleko. Branit će društvene reforme i tvrdoglavo će štititi svoja prava. Privlačit će ga sve novo, neotkriveno i ono što se može rekonstruirati, i bit će spreman takvim stvarima posvetiti puno energije. 

 Trigon tranzitnog Jupitera i natalnog Urana, aktualizirat će se na godišnjicu lokalnih izbora – u svibnju 2022., potom još i u listopadu iste godine, te u siječnju 2023. godine

Bit će sposoban zagrijati druge neovisnim poletom. Zahvaljujući Jupiterovom stavu orijentiranom prema budućnosti i Uranovim bljeskovima uvida, iznenada će „vidjeti“ kako će se stvari razvijati ili zašto je nešto ispalo kako jest. Prilike za pokazivanje koliko je domišljat stvarati će se same od sebe, pa može postati pravi kreator trendova. Uranova brzina i naglost mogu ga uvući u dosta riskantne situacije (Jupiter). Neće si davati vremena za razmišljanje i to može izazvati metež. Unatoč tomu gospođa Fortuna bit će na njegovoj strani – što će s uzdahom olakšanja otkriti tek kad se slegne prašina.

 Tranzitni Saturn u sekstilu s natalnim Neptunom
od svibnja 2022. do veljače 2023. godine

Ovaj će mu utjecaj omogućiti da zaboravi strahove i zabrane kroz živo i suosjećajno zanimanje za druge. Činjenica da je vizionar (Neptun) i promišljen (Saturn), obdarit će ga taktičkim sposobnostima: instinktiktivno će znati kamo ciljati. Tomaševićev idealizam i materijalizam činit će odmjerenu mješavinu gipkosti i snage, koja će mu omogućiti da čvrsto stoji na zemlji. S dalekovidnim strpljenjem uživat će promovirati svoje ideale. Izražavat će ih vrlo ozbiljno. Bit će spreman zbog njih na velike žrtve; vjerojatno s karakterističnom strogošću.

 Tranzitni Uran u trigonu s natalnim Suncem
od srpnja 2023. do ožujka 2025. godine

Snalažljivost, blistavi uvidi, nove i stimulativne ideje, skitalački duh. Izgrađivanje novog na starim temeljima. Spremnost za održanjem nekih veza s prološću donosit će mu podršku koju će trebati od drugih. Pokazivat će zanimanje za tehničku stranu stvari. Bit će fasciniran svime što širi nove vidike. Neće biti protiv dobrog savjeta. Trebao bi izbjegavati sklonost biranja čudnih, nemogućih, sporednih putova i vrtnje u krugu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *