Astrologija

Astrologija pokušava uz pomoć konstelacije  (latinski stella= zvijezda) planeta steći uvid u sudbinu pojedinca, parova, porodica, zajednica ili čitavog svijeta.

U ranijim vremenima bilo je samo po sebi razumljivo da se s važnim pothvatima započinjalo tek nakon proučavanja konstelacije, i to ako je položaj planeta bio povoljan.

Astrolog bi trebao uzeti u obzir što je njegov klijent već transformirao, odnosno razvio. Koje pozitivne osobine treba dalje izgrađivati. Koje su konstelacije planeta za njega posebno povoljne i koje zadatke ima: dakle, što treba raditi da bi se sve više ostvarivao, odnosno što treba promijeniti. I treba reći da manje povoljne konstelacije predstavljaju zadatke koje u životu treba transformirati u obogaćivanje osobnosti. 

Ako se astrologija radi na takav način, ona je od velike pomoći i može pojedincu dati sasvim novo viđenje sebe i svoje sudbine. Osim toga, astrologija nudi jako dobru mogućnost dijagnoze koja daleko nadmašuje većinu psiholoških dijagnostičkih metoda  i zato može biti terapeutu od velike koristi

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *