NE TRPE SE / Milanović i Plenković prepucavanjem zlostavljaju narod: Najbolje funkcioniraju kada je jedan u Bruxellesu, a drugi u Livnu

Bilo bi idealno kada bi se doslovno ‘fizički dodirnuli’, pružili ruku pomirenja jedan drugome, i sebi i svima nama obećali da će postati sluge narodu i prestati s besmislenim ratnim igrama

RELATIONSHIP /horoskop odnosa/

19 Jul 1968

Net.hr/Astronet

26/4/2022/11:10

 

Hrvatski bog Mars

 

Predsjednik Milanović je Škorpion, a Premijer Plenković Ovan, i njihov odnos je prožet arhetipskim ego sukobom ‘dva Marsa vladara’ – noćnog Škorpionskog i dnevnog Ovnovskog.

 

S egzaktnom opozicijom Milanovićevog Sunca u Škorpionu i Plenkovićeve Venere u Biku, njihov ‘loš spoj’ pun je neispunjenih očekivanja i gotovo im je nemoguće ostvariti skladnu suradnju.

 

Odnos degradira, jer se međusobno ne trpe. Ova ‘stara prikrivena neljubav’ razotkrila se u punom obimu i potencijalu kada je njihova politička suradnja (propisana Ustavom) postala ‘službeno ozvaničena’, u vrijeme kada je Milanovićevo Sunce ‘zasjalo’ u ulozi predsjednika države!

 

Milanović svojom nametljivom voljom i željom za komandiranjem uništava svaku Plenkovićevu nadu za mirnom kohabitacijom. S druge strane, i Plenković ruši njegov ugled i loše se ponaša na javnim mjestima i u situacijama otkad je Milanović zasjeo u predsjedničku fotelju.

 

Plenković koristi moći uvjeravanja u vlastitu korist, ili namamljuje Milanovića da bi u posljednjem trenu odbio svoje usluge. Milanovićev povrijeđeni ponos ogleda se u emocionalnom razočaranju, dok Plenković osjeća (vidi i doživljava) da se Milanović ponaša previše diktatorski. Najbolje funkcioniraju kad su (privremeno) razdvojeni i udaljeni, jedan u Bruxellesu, a drugi u Livnu…

 

Samozaljubljeni i osvetoljubivi Milanović oštro napada Plenkovića, a ‘bahato božanstvo’ Plenković se oštro brani, i u konačnici dobivamo dvije britve koje se međusobno izbrijavaju! Shvaćaju funkciju kao svoju privatnu stvar!

 

Narod se smije i zabavlja, mladi i obrazovani građani napuštaju državu, a mnoštvo je i onih (većina?) kojima suze slijevaju niz lice uslijed tuge, jada i neprosperiteta zbog neodgovorno suludog prepucavanja vlastodržaca.

 

I jedan i drugi imaju Mars u ‘zemljanom’ znaku i elementu (Plenkovićev Mars je u Biku, a Milanovićev Mars u Djevici), i kada bi se poželjeli osvijestiti, mogli bi se prizemljiti, urazumiti i (samo)disciplinirati za dobrobit vlastitoga zdravlja, i smireniju i sretniju energiju življenja svih građana Hrvatske.

 

Kroz njih i u njima trebala bi prostrujati praktičnost, temeljena na iskustvu i stvarnosti. Čvrsti su i ustrajni u postizanju ciljeva koje su sami sebi postavili.

 

Pretežito kolerici po temperamentu, u mnogome su i melankolični. Plenković je fiksniji i sporiji (Mars u Biku), a Milanović (Mars u Djevici) brži i promjenjiviji. I jedan i drugi do cilja dolazi zato što od njega nikad ne odustanu.

 

Bilo bi idealno kada bi se doslovno ‘fizički dodirnuli’ – pružili ruku pomirenja jedan drugome, i sebi i svima nama obećali da će postati sluge narodu i prestati s besmislenim ratnim igrama!

 

Milanović ima Jupitera u Lavu u kvadratu s Venerom u Škorpionu, a Plenkovićev Jupiter je u Škorpionu u opoziciji s Merkurom u Biku.

 

Milanovića zaokuplja moralna problematika. On misli da mora narušiti svoj moralni kodeks da bi imao normalnu komunikaciju s Plenkovićem, i prividno mu se čini lakše da stalno i prenapadno izaziva afere. Milanović pati od nemirne aktivnosti i nemirnih osjećaja.

 

Ima dominirajući pristup i potrebu djelovati impresivno. Pada na ekstravaganciju, pretjerano je zaokupljen težnjama k uživanju, sklon je lakomislenim troškovima. S natalnim Jupiterom u Lavu Predsjednik se osjeća blagoslovljen što igra vlastitu ulogu u životu, ali ponekad je njegovo uvjerenje u važnost vlastite uloge preveliko. Žustar je i izazovan, što može biti dosta atraktivno sve dok nije pretjerano. Samodisciplina mu nije jaka strana, iako je to upravo ono što treba da svoju živahnost zadrži u granicama.

 

Plenkoviću se prilike pružaju sposobnošću da oštroumno procijeni ljude i situacije. Diže se iznad sebi ravnih. Zakopčan je, precjenjuje sebe, tiranizira. Nesposoban je razotkriti vlastite osjećaje. Indolentan, “lako ćemo”, uči vizualno, skeptičan. Komunicira pažljivo, važući svaku riječ prije no što je izgovori. Sporo iznosi mišljenje. Ima postojano, dugo pamćenje. Vidno (samozadovoljno i hvalisavo) uživa u svakoj riječi dok govori. S Merkurom i Jupiterom u opoziciji,

Premijer često pretjera u ocjeni svojih prava i dužnosti, a slično vrijedi i za Milanovića. Niži su skloni podržati njegov interes. Skrene pažnju drugih na svoj egoizam. Lažni svetac, predrasude, indiskrecija. Hvali se onim što ne razumije. Date riječi se ne ispunjavaju, planovi se ruše, a novac gubi. Pokušava stvari napraviti u krivo vrijeme i na pogrešan način.

 

Kako bi sebe uvjerio da je u pravu – pokušava uvjeriti druge da je u pravu – što je neizvjestan poduhvat. Trebao bi biti oprezan u izražavanju vlastitih stavova i davanju savjeta. Urođene su mu greške u rasuđivanju.

 

Milanovićev Saturn je u Ribama, a Plenkovićev Saturn je u Biku

 

Milanovićeva žudnja za bijegom iz stvarnosti može odgađati ili ometati njegovo prihvaćanje dužnosti i obveza. Važno je da disciplinira vlastitu neodređenost i oslanja se na vlastito duhovno bogatstvo čineći svoju višu viziju i težnje praktičnim. Dobro bi mu došla ponovna procjena i restrukturiranje mnogih gledišta koje ima. Trebao bi analizirati svako od njih kako bi izvršio sintezu najboljih i tako došao do odlika koje su najpogodnije za put koji je odabrao.

 

Plenković teži da se potvrdi postojanom produktivnošću, vlasništvom i oslanjanjem na vlastita materijalna dobra. Integritet i sigurnost temelji na odanosti, stabilnosti i pouzdanosti, ali njegova dostignuća mogu biti ometena zbog lijenosti. Izuzetno konzervativna i nepopustljiva tvrdoglavost uz strah od gubitka kontrole. Bez obzira na njegove ambicije i trenutni položaj, moć koju želi je ograničena. Ovakva situacija ga dovodi do frustracija, ljubomore i intenzivnog osjećaja blokiranosti sa svih strana.

 

Milanovićev natalni Merkur u konjunkciji je s Plenkovićevim progresivnim Neptunom

 

Ovaj aspekt jasno oslikava međusobno nerazumijevanje, nesporazume, previše priče (ili pogrešne trenutke za nju), neiskrenost, ogovaranje i vrijeđanje. Plenkoviću je teško uvažavati Milanovićevu logiku, a Milanović ne pokazuje blagonakloni stav prema Plenkovićevom prepuštanju uzletima poetske imaginacije ili zaokupljenošću pitanjima koje djeluju daleko od praktičnih stvari.

 

Alegorijske ilustracije shvaćaju kao doslovnu istinu. Kod njih je prisutna tendencija prema pogrešnom shvaćanju u izuzetnoj mjeri zahvaljujući Plenkovićevom očiglednom nedostatku jasnoće ili Milanovićevom ustrajavanju na koncentraciji prije na doslovni smisao nego na duh Plenkovićevih intelektualnih doprinosa. Plenković ponekad uzvraća emocionalno na uvjerljive Milanovićeve argumente, a povremeno neki od inspirativnijih uzleta Plenkovićeve mašte zapali i Milanovićevu imaginaciju.

 

Milanovićev Mars u konjunkciji s Plenkovićevim južnim mjesečevim čvorom

 

Nedostatak plemenitosti, istrajna destruktivnost, napadanje (ovo vrijedi posebno za Milanovića) slabijih i nemoćnih. I jedan i drugi fantaziraju kako su izuzetno snažni i opasni, a u stvarnosti su obojica veliko razočaranje i razbolijevaju duh naroda.

 

Plenković je žrtva osvete velikog i starog neprijatelja – Milanovića, iako ni Plenković sam po sebi, nije bezazleni i nedužni cvijetak. Milanović ruši odnos, i cijeli problem nastaje upravo iz tog nedostatka. Trebao bi se odreći potrebe da sudi Plenkoviću i ugrožava ga, da bi olakšao teret odnosa koji njihova politička pozicija nosi. Milanoviću je to jako teško, jer nije na tome radio tijekom prošlog života.

 

Milanovićev Saturn u opoziciji s Plenkovićevim Plutonom

 

Ovo je teška usporedna kombinacija planeta. Njihova suradnja mogla bi konstruktivno profunkcionirati kada bi svaki od njih imao zdravo poštovanje za kvalitete onog drugog – što (sudeći po onome što nam mjesecima unatrag uporno prezentiraju) izgleda kao totalno nemoguća opcija.

 

Plenković može koristiti Milanovićeve strahove, potkopavajući njegov osjećaj odgovornosti ili uništavajući ono što je ovaj brižljivo gradio. Ishod toga ogleda se u Plenkovićevom zauzimanju veće distance od Milanovića, pri čemu premijer radi pod maskom kako bi ostvario svoje interese. Njihov odnos, u najgorem slučaju, završit će u zavisti, obostranom nepovjerenju i duboko ukorijenjenom protivništvu.

 

Saturn Pluton opozicija ukazuje i na probleme zbog mundanih događanja – rat (stalno slušanje o stradanju), kriminal, promjena vlasti… I jedan i drugi trebali bi izbjegavati posjet ratnim žarištima. Uostalom, to su početkom devedesetih već svjesno i učinili, ne izlažući se (dragovoljački hrabro) ‘prvolinijskim’ opasnostima.

 

Milanovićev Neptun u opoziciji je s Plenkovićevim Marsom

 

Milanović je provokativno nepristupačan. Možda je u prošlosti simulirao naklonost koju u stvari nije osjećao? Opozicija aktualizira problem pomirenja Milanovićeve direktnosti sa zaobilaznim Plenkovićevim pristupom.

 

(U sadašnjoj inkarnaciji oni nastavljaju svoju karmičku bitku u rimskoj areni – Milanović naoružan do zuba, a Plenković s mrežom i trozupcem. Mreža koja se omotava često je odnosila pobjedu nad ograničenim, iako silovitim, napadom kopljanika.)

 

Milanović ne uvažava Plenkovićeve smjernice i njegove šire uvide, dok Plenković želi natjerati Milanovića uza zid specifičnim pitanjima kako bi rastjerao auru tajanstvenosti kojom Škorpion Milanović voli zaogrtati svoje djelatnosti. Milanović bi trebao uvidjeti da je Plenkovićeva budna svijest usredotočena (kolikogod on loš Premijer bio) na probleme praktičnog svakodnevnog življenja, a ne eteričnih ravni.

 

Stanje apatije, bez energije. Gorka i kisela atmosfera. Opasnost od konzumiranja raznih stimulansa. Dugotrajno djelovanje ovog međuaspekta ogleda se u razočaranju koje raste da bi na kraju došlo do otrežnjenja. Ovo je “vampirski aspekt” i Plenković osjeća kako ga Milanović guši i da mu uludo odlazi energija. Gubici kroz tajne, ili nemogućnosti da se one sačuvaju. Špijuni će biti otkriveni…

 

HOROSKOP ODNOSA

 

Plenkovićev Saturn u Biku u opoziciji je sa Milanovićevim Suncem u Škorpionu, a i u njihovom horoskopu odnosa Sunce je u kvadratu sa (slabim) Saturnom.

 

Sukobi ‘umišljenih’ autoriteta. Ispoljavanje netrpeljivosti i mržnje. Sudar volja. Neprihvaćanje odgovornosti za nužno potrebnu suradnju. Suprotstavljanje, zaustavljanje svake inicijative, opstrukcija, izgubljene prilike, učenje lekcija. Nemogućnost za stabilan i trajan odnos. Njihov ‘politički brak’, obojici je teret.

 

Potencijalni pad s položaja i loša zdravstvena situacija. Trebali bi izbjegavati osjećaj da su jako važni za opstanak Hrvatske, prepustiti volju drugome kako bi svatko obavljao svoj dio posla za koji je zadužen. Kada bi osvijestili svoju slijepu ‘ego nesvijest’ i progledali, disciplina zajedničkog rada pružila bi im izuzetno vrijedna iskustva.

 

S (najslabijim i najopasnijim) Marsom u Raku, u horoskopu odnosa, međusobnim prepucavanjem zlostavljaju cijeli narod. Vješto skrivaju vlastite frustracije. Nakupljanje negativnosti koje eskaliraju (psihološki teror) u agresiju. Od muhe prave medvjeda. Rade dva koraka naprijed, tri natrag. I jedan i drugi ima jedno mjerilo za sebe, a drugo za drugoga.

 

Misle da su jaki – fanatični domoljubi, a ostavljaju dojam destruktivnih slabića. Krivo koriste vlastitu snagu. Izabrali su pogrešan put nesuradnje, na štetu građana Hrvatske.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *