MUNDANA ASTROLOGIJA

 

Konjunkcija Jupitera i Neptuna

 

dani oko 12. travnja 2022. godine

Buđenje srca čovječanstva

 

Ako je ikada postojao astrološki trenutak za kršćansko čudo, povlačenje Rusije i kraj ovog rata, to je toMogu li događaji oko 12. travnja okončati rusko-ukrajinski rat? Hoćemo li vidjeti čudo u ovom ratu protiv Ukrajine?

Kada su dva ‘vanjska’ planeta u istom astrološkom znaku, na istom stupnju, na istom mjestu – u isto vrijeme – to je povijesni događaj! To će nam se dogoditi u dane oko 12. travnja 2022. godine.  

Konjunkcija Jupitera i Neptuna u Ribama je rijetka. Ovu povijesnu konjunkciju doživjet ćete na značajan način, ako imate naglašene Ribe u svojoj natalnoj karti, u dvanaestoj kući i/ili ako imate planete na 23-24 stupnju bilo kojeg astrološkog znaka. Jupiter i Neptun u Ribama, simboli su vjerskog uvjerenja, u znaku koji vlada kršćanstvom.

Ovaj poseban aspekt u ovom određenom znaku nije se dogodio od 1856., kada su se okupili 17. ožujka te godine. Kako se sve u astrologiji temelji na kružnom vremenu (povijest se ponavlja), to nam daje izvrstan trag o Putinu i Rusiji. Zašto? U ožujku 1856. Rusija je izgubila vjerski rat. Njegovo vrijeme za ruski rat protiv Ukrajine je nevjerojatno. S ekonomskog stajališta, to je pogubna, velika pogreška.

Ako pogledamo vrijeme Putinovog napada 2022., postoji astrološka simbolika s 1856., godinom završetka Krimskog rata. Radi se o godini kada smo posljednji put vidjeli Neptun u konjunkciji s Jupiterom u Ribama. Drugim riječima, rat oko Krima nastavio je Vladimir Putin u potpuno istom astrološkom ciklusu koji je završio prošli put. To je intrigantno. U posljednjoj konjunkciji Jupitera i Neptuna u Ribama, 1856. godine, Rusija je izgubila.  Bio je to rat koji se vodio zbog religije. Rusi su se borili za Istočnu pravoslavnu crkvu. Francuzi su se borili za Rimokatoličku crkvu.

 

Što znači Jupiter u konjunkciji s Neptunom?

 

Što to znači kada su Jupiter i Neptun u konjunkciji? Ovaj aspekt znači da su oba planeta, gledajući sa Zemlje, poravnati, sjedinjeni i u kozmičkom kontaktu. Dva planeta povezana zajedno su konjunkcija.

Ribe su Spasitelj, otkupitelj izgubljenih duša. Sadašnje doba Riba počelo je s najpoznatijim spasiteljem našeg vremena, Isusom Kristom.

Što za čovječanstvo predstavlja konjunkcija Jupitera i Neptuna u Ribama? Jupiter i Neptun nude društvenu viziju, viziju svijeta kakav bi mogao biti i koji čeka naš doprinos  i izbor da bude ostvaren. To je vizija velikog sna gdje čovječanstvo uči kako da živi zajedno u miru i u harmoniji sa svim carstvima života pri čemu je zvijezda vodilja univerzalna suosjećajna ljubav.

Na nama je odluka hoćemo li je pokušati ostvariti ili ne. Kada čovjek ima viziju, za njega čak i u najvećoj tami plamen svjetlosti još uvijek tinja budeći nadu da postoji izlaz, odnosno da ga na kraju puta kojim je krenuo čeka nagrada koja će dati smisao pretrpljenoj transformativnoj patnji

 

U našem dvadesetom stoljeću mi smo putem znanosti oslobodili atomsku vatru. Sada trebamo osloboditi spiritualnu vatru preobražavajuće ljubavi kako bi njena toplina izvršila preobražaj pojedinca i društva. Zračenjem srca moguće je premostiti rasne, političke, kulturne, ideološke i psihološke razlike. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *