Krv i čelik!

Tijekom posljednjih 5.500 godina, čovječanstvo je vodilo 15.000 ratova. Najstrašniji od njih vođeni su u 20. stoljeću. 5.500 godina čovječanstvo vodi jedan rat za drugim, i ne stječe se utisak da bi imalo volje odreći se stremljenju propadanju.

 

Koji su astrološki pokazatelji (potencijalnih) ratnih eskalacija?

 

Mars – nazvan prema rimskom bogu rata, „mucho macho“ (previše muževnosti), udružen s Plutonom, najčešći je kozmički impuls i ‘okidač’ ovozemaljskih ratnih sukoba!

 

Znak Marsa može se interpretirati kao štit i koplje, ili kao muške genitalije, kojima vlada. Mars simbolizira agresivnost u čovjeku, snagu njegovih nagona.

 

Had, grčki ekvivalent Plutona vlada podzemnim svijetom. Plutonov proces je okrutan i nemilosrdan. Uči nas da postoji razlika između prirodnih zakona  i moralnih zakona ega. Kozmički zakon je apsolutan, a priroda je jača od nas. No mi to zaboravljamo. Sami smo sebi najveći neprijatelji. Moramo u cjelini nastaviti poštivati svetost prirode, i prepoznati prisutnost Duha u svakom od nas.

 

Pluton vlada kolektivnom noćnom morom, koja se sada jasno odigrava. Pluton će ustrajati na integraciji naše kolektivne Sjene i međunarodnih kompleksa. Nemamo drugog izbora. Nuklearne nesreće poput one u Černobilu 1986. nas upozoravaju da se to odnosi na sav život. Naš susjed smo mi.

 

Mijenjajući vlastitu Sjenu, blagoslivljamo svijet novim svjetlom svijesti.

 

Većina zla koje smo kroz povijest nanosili sebi i drugima počinjena je u sljepilu. Moramo prihvatiti naše tamne strane, pripitomiti vuka koji vreba na vratima i dopustiti crnoj ovci da se pridruži bijelima. Moramo potpuno i odgovorno spoznati da imamo neprijatelja, a neprijatelj je „u nama“. Budućnost cijelog svijeta počiva na nježnom tkanju pojedinačne psihe. Pluton će nas prisiliti prije (nadamo se) nego bude prekasno, da pronađemo ljubav u laboratoriju svog srca.

 

   VENERA, MARS, PLUTON – trostruka konjunkcija

 

od 1. do 6. ožujka 2022. godine

 

Najžešći intenzitet agresivnosti!

 

U cijeloj 2022. godini, ovo će biti najekstremnije i najopasnije razdoblje za čovječanstvo. Uz trostruku konjunkciju Venere, Marsa i Plutona, na stupnju egzaltacije Marsa (28° Jarac), međunarodni sukob za prirodne resurse i širenje granica (Rusija-Ukrajina), uz potencijalnu uporabu nuklearnoga oružja, doći će do svoga usijanja!

 

Ostaje nam nada da Putinova ‘igra moći’ i ‘instinktivno znanje o napadanju’, neće prerasti u konačnu akciju, jer bi novi veliki rat djelovao razorno na geopolitičku sliku svijeta, s nesagledivim destruktivnim posljedicama.

 

Osim gromoglasno najglasnijeg ‘zveckanja oružjem’, početkom ožujka vrlo su vjerojatne i elementarne nepogode – erupcije vulkana, razorni (i u našim krajevima?) zemljotresi, a s ‘velikim vodenim valom’ – Venere, Marsa i Jupitera u Ribama (u travnju i svibnju 2022.) – i poplave!

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *