VENERA ‘U ZAGRLJAJU’ S PLUTONOM I MARSOM

Ljubav je ozbiljan posao i tu se ne smije griješiti

 

Venera u Jarcu

od 5. studenog 2021. do 6. ožujka 2022. godine

 

Venerin tranzit kroz zemljani i kardinalni znak Jarca potrajat će puna 4 mjeseca. Osobama s natalnom Venerom u Jarcu, društveni položaj i materijalno bogatstvo često su važniji čak i od ljubavi. Nabolje od svega je što oni to ponekad i otvoreno priznaju, ulazeći u brak radi novčane sigurnosti. Ljubav je ozbiljan posao i tu se ne smije griješiti.

 

Ovim ljudima treba puno vremena da se uvjere kako je riječ o odgovarajućem partneru, da provjere njegov položaj i ostale (materijalne i druge) vrline. Uvijek su praktični i upućeni na uspon u životu, samostalno ili još češće, uz partnerovu pomoć. Unutar veze praktična sigurnost im je važna, da bi se uopće mogli opustiti. Ali ovo je znak zemlje i tjelesnost je još jedan od načina opuštanja. Nikad se ne zaljubljuju na prvi pogled i ne pristaju na romantične iluzije. Mjera za mjeru, njihovo je geslo. Ako ste ambiciozni i usmjereni na zemaljske uspjehe, partner ili partnerica s Venerom u Jarcu stvoreni su za vas.

 

Retrogradna Venera

od 20. prosinca 2021. do 29. siječnja 2022. godine

 

Ovaj utjecaj ukazuje na karmički dug (nepoloženi ispit) ljubavi. Moramo se vratiti u situaciju u kojoj smo bili u prošlom životu, gdje su se naše emocije zapetljale, što  sada trebamo odmrsiti.

 

Osoba s kojom smo se fatalno povezali, upravo je ona s kojom smo bili nekada i s kojom trebamo proći situaciju koja nam je bila neprihvatljiva ili koju nismo znali riješiti. Ovaj utjecaj ukazuje na prevare (i ljubavne i financijske), blokiranu (tajnu) ljubav, ljubomoru koja prerasta u mržnju i osvetu. Ako smo u karmičkoj prošlosti izazvali navedene događaje, moramo se oduprijeti iskušenju da iznova učinimo isto. Ako smo bili žrtva događaja, ali nikada nismo oprostili i ostali smo vezani za njih, proći ćemo kroz istu priču kako bi stvorili situaciju da oprostimo, odnosno da se odvežemo i završimo s karmom koju smo tko zna kada stvorili i sada je trebamo završiti tako što opraštamo neprijatelju svome.

 

S retrogradnom Venerom nesvjesno nam je potrebna određena tajna da bi bili emocionalno privučeni, i prirodnije se snalazimo u tajnim vezama nego u regularnom braku. Ako odustanemo od nečasnih radnji, moći ćemo opet nesebično voljeti i zaslužit ćemo svoju pravu ljubav, nevezanu i neuslovljenu – onu kozmičku!       

 

Venera u konjunkciji s Plutonom

od 10. do 31. prosinca 2021.

od 26. veljače do 6. ožujka 2022.

 

Osjećati ćemo poriv da zagrebemo u emocionalne i seksualne tajne (kršenje svih tabua), iskušamo dno emocionalnih i odnošajnih doživljaja bez obzira na bol, te da do kraja provjerimo svoje seksualne moći.

 

Imati ćemo nezajažljivu pohlepu za emocionalnom skrbi. Možemo uzimati sve više i više, umjesto da učimo kako da druge ostavimo na miru. Ovaj utjecaj često obilježava i izrazito snažna dinamika ljubavnog trougla, i simultano privlačenje-odbijanje. Bitno značenje međuodnosa Venere i Plutona je potencijal za transformiranje posvemašnjeg pristupa ljubavi. U idealnom slučaju, naše razumijevanje „užitka“ i „sreće“ moglo bi postati istančanije.

 

Trebali bi izbjegavati (samorazorno ponašanje) upotrebu osobne privlačnosti i prijateljske naklonosti da bi stekli moć, novac ili da bi napuhali ego. Prema drugima se možemo odnositi neosobnim, nasilnim oblicima naklonosti. Ako nas preplave osjećaji usamljenosti, nevoljenosti, iskorištenosti, odbačenosti, pokorenosti ili krajnje emocionalne iscrpljenosti i potrošenosti, upravo bi se u tim trenucima očaja trebali početi usklađivati u dubini svojih unutarnjih resursa kako bi doista shvatili potrebu za dubokom, ispunjujućom ljubavlju.  

 

Venera, Mars, Pluton – trostruka konjunkcija

krajem veljače i početkom ožujka 2022. godine

 

Veneri i Plutonu pridružit će se tranzitni Mars u znaku Jarca, na stupnju vlastite egzaltacije. Ova trostruka planetarna konjunkcija, pokazat će se kao turbo eksplozivna poslovno ljubavna kombinacija energija.

 

Ova kombinacija energija predstavlja najintenzivniji izraz sirove snage, i ‘neograničen je potencijal’ bilo za konstruktivno bilo za destruktivno djelovanje. Izgledne su ljubavne afere (strastveni nasrtaji i trouglovi) u poslovnom okružju. Nekontrolirana pohlepa (ucjene, ultimatumi, kriminal) i pohota (promiskuitet) mnoge će odvesti na krivi put ili u slijepu ulicu. Teško će kontrolirati svoju duboko zakopanu i teško dostupnu ljutnju, krutost i osvetoljubivost. Na putu prema gore, mogli bi se poskliznuti, i pasti – na društvenoj ljestvici. Doći će do rasta interesa za ekstremne (borilačke i adrenalinske) sportove i vojničke aktivnosti.

 

Bit će nam vrlo bitno da nas okolina prihvati i prepozna da smo na određenom području najbolji i da smo negdje najviše voljeni, da bi razvijali zdravu agresivnost. U suprotnom, pucat ćemo na sve, ili će se naša agresija okrenuti prema unutra i djelovati samodestruktivno. Važno je da ne rasipamo olako svoju energiju. Mars u Jarcu darivat će nas izdržljivošću i fizičkom snagom, posebno za pješačenje. Znat ćemo naplatiti ono što smo zaradili. Novac, uspjeh, položaj, uspaljivat će nas na najjače! Moramo se suočiti s naravi moći pred sobom, a osobne vrijednosti koje vode izrazu tih moći od izuzetne su važnosti. Sparene s ljudskom i milosrdnom osjećajnošću, takve energije mogu nas učiniti kanalom izraza odlučna djelovanja i reformi za kojima smo dugo čeznuli.     

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *