ASTROLOGIJA
UMJETNOST I ZNANOST

Jedina među znanostima, astrologija je premostila stoljeća ostavši pritom netaknuta. Ne bi nas trebalo iznenaditi to što je uz nas ostala neizmijenjena – budući je astrologija – istina, a istina je – vječna.

 

Mjesečeve mijene, gama-zraci, rendgenski zraci, gibanje elektromagnetskog polja i drugi utjecaji iz izvanzemaljskih izvora stalno prodiru i bombardiraju atmosferu oko nas. Niti jedan živi organizam ne može to izbjeći, pa ni životinje, biljke, minerali, ni mi. Mineralni i kemijski sastav i električne stanice naših tijela i mozga odgovaraju na magnetni utjecaj svake sunčeve pjege, zamračenja i planetarnog kretanja.

 

Imamo svoju vlastitu slobodnu volju. Duša je nadmoćna u odnosu na moć planeta. Na žalost, većina nas ne uspijeva koristiti svoju slobodnu volju (tj. moć duše) i bespomoćna je prema kontroli svojih sudbina. Astrolog je taj koji će nas naučiti kako se opirati da nas struja ne odnese, odnosno kako se možemo boriti protiv nje. Čovječanstvo će jednoga dana otkriti da su astrologija, medicina, religija, astronomija i psihologija iste znanosti. Kada se stope, svaka će predstavljati cjelinu. Dotad će svaka biti donekle nepotpuna. Dogmatsko materijalističko razmišljanje mora otpasti.

 

Astrologija je oduvijek znala da bolest može biti izazvana umom i osjećanjem te da može biti kontrolirana ili eliminirana na isti način.

 

Stoljećima su planeti ostali nepromijenjeni po svojoj veličini i tijelima. Zvijezde koje su sjale nad Babilonom i betlehemskom štalicom i danas sjaje istim sjajem iznad Empire State Buildinga i vašeg dvorišta. One prolaze kroz cikluse istom matematičkom preciznošću i nastavit će utjecati na svaku stvar na Zemlji, uključujući čovjeka, dok god Zemlja postoji.

 

Nikad ne treba zaboraviti da astrologija nije kobna. Zvijezde nas navode ali ne primoravaju na određene postupke. Naši horoskopi nam odgovaraju kao otisak prstiju. Svatko može svladati aflikacije svoga rođenja. Pomoću slobodne volje ili duševne moći, svatko može dominirati svojim raspoloženjem i promijeniti svoj značaj. Kad to činimo, postajemo oni koji igraju šah, a ne pješaci.

 

Sprječavaju li vas stalni strahovi vidjeti sutrašnjicu? Pretvaraju li melankolija i pesimizam vaše duge u sivilo prije nego što ste i pokušali dohvatiti ih? Vi imate dovoljno magnetne moći u sebi koja vas čini otpornim na najjače planetarne utjecaje, sada i u budućnosti. Kakva bi šteta bila kad bi se tako lako podčinili i dopustili da vaši potencijali ostanu neostvareni.

 

Kad mržnja i strah budu pobijeđeni, volja je slobodna i sposobna ostvariti golemu moć. To je poruka vašega vlastitog rođenja, skrivena u tihim zvijezdama. Poslušajte ju. Traži istinu, i ona će te osloboditi.

 

Svaka stvar u svemiru je dio općeg zakona, a astrologija je temelj tog zakona. Iz astrologije je izrasla religija, medicina i astronomija, a ne obratno. Vi ste beskrajne galaksije – a vidjeli ste sve osim jedne zvijezde.

 

 

Linda Goodman
/1925-1995/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *