JUPITER U ‘VODENOM’ ELEMENTU,

U ASTROLOŠKOM ZNAKU RIBA

 

od 14. svibnja do 28. srpnja 2021. godine
od 29. prosinca 2021. do 10. svibnja 2022. godine

Kada promatramo planete, gledamo više svjetove, pružamo pogled najdalje što možemo ka onom istinskom „Velikom prasku“ božanske kreacije. U indijskoj astrologiji, Jupiter je poznat kao „Guru“, što točno objašnjava njegovu suštinu. 

 

Net.hr/Astronet

15/5/2021

 

Jupiter nas vodi u budućnost i motivira naš budući rast i razvoj, naročito što se tiče idealističkog gledanja. Jupiterov utjecaj u natalnom horoskopu ukazuje kako težimo rastu, osobnom poboljšanju i kako doživljavamo vjeru u život. Položaj Jupitera u znaku svakoj osobi daje snažan pečat ličnosti. Osobine toga znaka često prevladavaju u ličnosti i karakteru osobe. U mnogim slučajevima osoba posjeduje energiju, sposobnosti i kvalitete tog znaka na vrlo razvijenom stupnju, iako će ih ona tumačiti „normalnim“ budući da ih stječe prirodno i lako. Jupiter daje vjeru i ispravno prosuđivanje; njegov grijeh je proždrljivost koju, kao i u slučaju ostalih grijeha, treba shvatiti u najširem smislu, i za ravnotežu nam je potrebna diskriminatorna sposobnost Saturna. Jupiterovo pretjerivanje može nas uništiti. Na Jupitera nas asocira grom, munja, kiša i plodnost. Jupiter u tijelu vlada jetrom i arterijama. Jupiterov ciklus traje 12. godina.

 

Jupiterov element pokazuje kakve vrste iskustva i oblika aktivnosti izazivaju unutarnju vjeru i samopouzdanje. Drugim riječima, kad djelujemo na razini koju određuje Jupiterov element, sposobni smo iskusiti zaštitnički osjećaj jedinstva s višom silom ili sferom i osjećaj dobrostanja. Ukazuje na rezervoar vitalnosti koje ima napretek, koja prirodno teče i pridonosi zdravlju.

 

Jupiter u vodenim (Rak, Škorpion i Ribe) znakovima

 

Unutarnja vjera je potaknuta dubinom emocionalnog iskustva i pozitivnim izražavanjem sućuti ili mašte. Prilike se pružaju kad je osoba osjećajna i brižna prema drugima, i kad intuitivno slijedi vlastite žudnje.

 

Jupiter u Ribama

(rođeni – 2010, 1998, 1986, 1974, 1962, 1950…) 

 

Urođene psihičke i intuitivne sposobnosti. Ove ljude inspiriraju dobronamjerna netjelesna bića i eterične sile na astralnom planu.  Mašta ovih ljudi razvija se s godinama. Vrlo su suosjećajni i milosrdni, često pretjerano požrtvovni i altruistični. Teže rastu i osobnom poboljšanju tako da žive za vlastite ideale i proširuju darežljivost vlastitoga duha. Njihov napor za osobnim poboljšanjem može biti spriječen neusmjerenim i nekritičnim stavovima. S Jupiterom u Ribama, prihvaćanje milosti temelji se na suosjećanju sa svima koji pate. Posjeduju dobro razvijenu vjeru u višu silu; razumiju značenje odanosti idealu i otvoreni su za duhovnu dimenziju iskustva. Loša im je osobina izbjegavanje preuzimanja odgovornosti za vlastiti život, stoga im se događa da plutaju vremenom i prostorom ne znajući nikad točno gdje pripadaju. U ljubavi se također prepuštaju strujama slijedeći vlastitu intuiciju. Ni u seksu ne priznaju granice i uglavnom nemaju kriterija. Željama partnera ili partnerice udovoljavaju i ne razumijevaći ih, jer tuđe želje oni, prosto, osjećaju. Pokazuju sklonost prema religiji, psihologiji i alkoholu. Privlače ih razne vrste (posebno glazbena) umjetnosti, vodeni sportovi, crkve i brodovi.   

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *