10. ožujak 2021

Zaljubljen u Zagreb

Domicilna Venera u Vagi u horoskopu (7. rujna 1850) grada Zagreba, bila je ‘u zagrljaju’ Bandićeve natalne Mars Neptun konjunkcije, i on je volio Zagreb, a specijalno zagrepčanke. Magično fasciniran Zagrebom, bio je nalik hrvatskom Yukiu Mishimi, japanskom književniku opsjednutim nedostižnom ljepotom Zlatnog paviljona u Kyotu! 

Mars u konjunkciji s Neptunom

Veliki ideali, daleke vizije, neprestani tijek žive mašte, posebna „nadnaravna“ darovitost, snažan osobni magnetizam. Duhovna (religijska) odanost. Ostvarenje snova! Marljiv rad za društvene ciljeve. Kolektivno u njemu imalo je prednost pred individualnim. Oduševljenje za glazbu i ples. Opasna sposobnost iznad drugih. Lukave metode iskorištavanja. Macho-kompleks! Riskantne i opasne rekreacijske aktivnosti. Gubici kroz tajne, ili nemogućnosti da se one sačuvaju.     

Sunce u konjunkciji sa zvijezdom Toliman ili Bungula (a Centaurus).

Fiksna zvijezda Toliman, Alpha Centauri, treća je po sjaju zvijezda na noćnom nebu i najbliža je našem Sunčevom sustavu.

Nije mu bilo dato da griješi. Naglašena animalnost i neumjerenosti svake vrste. Veliki entuzijazam, samoživost. Važna prijateljstva i počasni položaj u društvu. Prijatelj obespravljenih. Svaka plemenitost se nagrađuje. Talent za dramu, pomoć preko rodbine, obilni tijek novca, mnogo neprijatelja, problemi sa ženama. Da se nije ‘zarazio politikom’, Bandić je mogao biti detektiv, psihijatar, profesionalni umjetnik, filmska i TV zvijezda, uzgajivač ili trener konja…   

Sunce u kvadratu s Plutonom

Bitka između svjetla i mraka. Strahovita upornost i temeljitost. Velika potreba za dokazivanjem i vježbanjem moći. Pozicija autoriteta. Čežnja za žestinom. Samovolja. Neumoljiva odlučnost. Velika gipkost. Pogrešni putovi, slijepe ulice. Strah od gubitka kontrole. Vještine vodstva, uobraženost, zloupotreba moći, rušenje sebe, životne opasnosti. Svijest o tamnijoj ili ružnijoj strani života. Omiljen i omražen. Forsiranje otvorenih sukoba. Precjenjivanje vlastitih mogućnosti. Svađe zbog potrebe za dominacijom, koje su s vremenom prerasle u mržnju.     

 Mars u Vagi, u sekstilu s Plutonom

Opsesija radom bez predaha. Postizanje uspjeha uz prekomjerni trud. Iniciranje društveno zabavnih kontakata. Igranje uloge u javnosti, dekoracije, estetika. Ambiciozan na svoje podvale. Nemilosrdni postupci. Uporaba koncentrirane moći. Vulkanska strast, ispoljavanje izvanredne sile i žilavosti, izuzetno samopouzdanje, dramatske mijene. Veze s ratnim invalidima, sportašima, s podzemljem.  

 Mjesec u Ribama

Sanjarenje, sažaljivost, neodređenost, ranjivost. Razdoblja neusmjerena, maštovitog sanjarenja o pomaganju donosila su mu emocionalni mir. Putovao je životom s teretom osjećaja. Da bi se zaštitio, pretvarao se u tiranina. Bio je ovisan o onima koje je volio i još više o onima koji su njega voljeli. Samosažaljevanje i bijeg u ovisnosti. Kada je pozitivno razmišljao, snaga njegove intuicije činila je čuda. Duboko suosjećanje s drugima, posebno prema slabima i povrijeđenima. Vidio je unutrašnjost tuđeg srca. A to je dar koji obogaćuje ali i – rastužuje. 

 Merkur Saturn konjunkcija u Škorpionu

Snažna, duboka, strastvena komunikacija (često bez riječi!). Kontrola snažnih strasti. Opsjednutost potrebom da se oslanja samo na sebe. Strah od izražavanja ili čak spoznaje najdubljih osjećaja. Nagon za otkrivanjem skrivenih motiva drugih. Potreba za tajnovitošću i šutljivošću. Skriveni sastanci. Ozbiljnost, konzervativnost i praktičnost. Osjećaj teških odgovornosti. Ogromna snaga koncentracije i sposobnost upravljanja činjenicama. Promišljanje o stvarima korak po korak. Kruti stavovi. Držao se uhodanih modela. Čak i u najopuštenijim trenucima razmišljao je o idućem radnom danu.   

 Venera u Strijelcu u konjunkciji sa sjevernim mjesečevim čvorom

Popularnost, duhovitost i direktnost, miris avanture, egzotični odnosi. Trebao je slobodu za lutanja i istraživanja kako bi osjećao ugodu i sklad.  Pretjerivanje u željama, megalomanija, ljubavne drame. Iako je znao previdjeti tuđe osjećaje i biti osjećajno brutalan, bio je topao i velikodušan ljubavnik, koji je od svakodnevnice činio praznik. Život mu je puno dao, posebno kroz emocionalne odnose. Odlazio je i vraćao se, a vrata su uvijek ostajala otvorena…   

Jupiter u Djevici

Spontana korisnost, analiza, predana služba, discipliniran pristup vlastitu razvoju. Iskrena vjera u vrijednost svakodnevnog rada i osobne discipline. Velika potreba za savršenstvom. Pridavanje prevelike pažnje detaljima. Dobro razvijen smisao za kritiku.  

Jupiter i Pluton u konjunkciji sa zvijezdom Regulus

Zvijezda Regulus ima osobinu da osobu može uzdići daleko više od okoline u kojoj je rođena. Lavlje srce, „mali kralj“, sjajne predispozicije za ostvarenje zacrtanih ciljeva i pobjede. Veze s utjecajnim i slavnim ljudima. Izuzetna pozicija. Kraljevska zvijezda Regulus omogućila mu je da postigne gotovo sve što je postavio kao svoj cilj. Ranjavanje „vlastitim oružjem“uslijed prekomjernog demonstriranja vlastite snage. Opasnost od pada nakon uspjeha. Morao je stalno pobjeđivati sebe, odnosno nadvladavati vlastitu gordost, kako bi stalno napredovao. Mnogo borbe, ali i nepobjedivost. Kroz najveće opasnosti prolazio je kada se počeo plašiti, oklijevati i skrivati.     

Saturn u kvadratu s Plutonom

Intenzivno jaka ambicija. Osjećaj za priliku u životu. Zahtjevnost i strogost prema sebi i drugima. Teška narav,  opasna putenost. Fanatično držanje do osobnih principa nakon njihovog usvajanja. Primjena sile ili prinude. Autodestruktivna energija, mučeništvo, potencijalno (i stvarno) samouništenje.

Tajna ljubav?
Vrlo vjerojatno da. Venera u solarnom luku u trigonu s natalnim Marsom (2020.), igra je s unucima – koje nije imao, i strastveno zaljubljivanje u starijim danima!?   

Svetac?
Oni kojima je bio od pomoći, pamtit ćega kao sveca.

Milan Bandić i Zagreb bili su karmički povezani, i to je (osim dvadesetogodišnjeg službovanja) jasno vidljivo iz usporednih (markantnih) planetarnih utjecaja između njegovog natala i horoskopa grada Zagreba.  

Na gradonačelnikovu ‘selidbu na nebesa’ (uz već narušeno zdravlje) presudnu je ulogu odigrala konjunkcija Marsa i ‘zloćudne’ zvijezde Algol, i istovremena opozicija tranzitnog Marsa na njegovu natalnuenergetsku vojsku’ – Merkur, Saturn i Sunce u znaku Škorpiona.

Život umire, život se rađa, život se nastavlja.

R.I.P.

Idemo delat!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *