Horoskopi poznatih

početna

home

PAPA BENEDIKT XVI

horoskop,papa Benedikt XVI

Papa Benedikt XVI

16.travnja 1927., 04h 15min, Marktl, Njemačka

Obasjan svjetlom intelekta i duha...

Papa Benedikt XVI je astrološki Ovan, s Ascendentom u Ribama. Vladar Sunca u Ovnu, planet Mars, nalazi se u Blizancima, i iza spiritualne blagosti njegove fizičke pojave skriva se razigrani plamen radoznalosti. Riječ je o suosjećajnoj, tihoj i šutljivoj osobi, ali i verbalno beskompromisnoj u obrani blistave istine. Papin intelekt pun je energije. On voli putovati i biti dobro informiran o svemu. U njemu živi vječna mladost!

 

Jupiter u solarnom luku bio je «u kontaktu» s Merkurom i Uranom u njegovoj ranoj mladosti, između 8-11 godine života, i vjerojatno se tada u Josephu Ratzingeru rodilo nadahnuće za Religiju Boga.

Sunce u Ovnu, Neptun u Lavu, i M.C. u Strijelcu, formiraju veliki vatreni trigon, što ukazuje na oslobođenu i djelatnu maštu, idealizam, duhovne težnje. Sunce je u konjunkciji sa “središnjom točkom” Venere i Jupitera, a to je astrološki pokazatelj dobre volje, umjetničke snage, popularnosti i uspješnosti. Ako ogromnu pokretačku snagu Sunca u Ovnu isijava iz srca ispravno, on u potpunosti ostvaruje svoju duhovnu dimenziju iskustva. Naglašene Ribe u Papinom horoskopu (Ascendent, Merkur, Jupiter), ogroman su potencijal za davanje, pomaganje, i žrtvovanje. Konjunkcija Jupitera i Ascendenta daruje mu prirodnu vedrinu, kozmičku zaštitu, urođeni blagoslov, ali i čvrstoću karaktera!

Sunce u Ovnu i Mjesec u VagiVagi govore nam da se Papino rođenje odigralo neposredno pred Puni Mjesec. Ovaj utjecaj ukazuje na nemir i teškoće u stjecanju nezavisnosti u odnosu na svoju obitelj, no urođeni šarm pomaže mu u izbjegavanju otuđivanja. On voli samostalno odlučivati i imati dovoljno vlasti, ali je istovremeno i okupiran svijetom oko sebe. S jedne strane je on sam, a s druge svi ostali, što može biti frustrirajuće ali i nadopunjavajuće. Trigon Sunca i Neptuna je milosrdno i vizionarsko “naslijeđe” očeve energije u njemu, dok je Mjesec u kvadratu s Plutonom “slika majke” koja je imala fatalnu privlačnost i moć. Papa pamti osjećaje odbačenosti i ostavljenosti od strane majke? Plaši se ženske snage u sebi, žena svećenica, anime kao takve? Osjeća intenzivno jak nagon za samoočuvanjem i samozaštitom. Kvadrat Mjeseca i Plutona ukazuje na Papino potpuno odbijanje roditeljstva po vlastitom izboru, i istovremeno, zalaganje za apsolutnu obranu života “od začeća do prirodne smrti” - kao glas savjesti Crkve!

Tranzitni Pluton bio je u travnju 2005. u egzaktnom trigonu s Papinim natalnim Suncem, i osim iznenadne slave..., i njegova je muška snaga dobila priliku da postane ravnopravna sa unutarnjom ženskom silom! Venera u svom domicilnom znaku Bika i u sekstilu s Uranom, otkriva nam da je Papa poseban, probirljiv, ali i posesivan čovjek. Hedonistički eksperimentira s raznim vrstama zadovoljstava. Posjeduje unutarnje emocionalno bogatstvo. Ima umjetnički dar za ritam i glazbu. Iscjeljuje ga dodir s prirodom. On voli Majku Zemlju.

Vladar južnog mjesečevog čvora u Jarcu, planet Saturn, nalazi se u Strijelcu i u 9. polju horoskopa. Ovo je karmički pokazatelj prošloživotne religioznosti, čvrstog vjerovanja, i težnje za dalekim ciljevima. Papina duša pamti osjećaj autoriteta i zakonodavca! On prihvaća mnoge dužnosti i obveze. Ima snažnu potrebu za mentalnom disciplinom. Traži društveno priznanje za vlastita vjerovanja. Sa Saturnom u Strijelcu, Papa je strogi čuvar vjere. Njegovo slobodno traganje za istinom može biti ometano previše konzervativnim i tradicionalnim stavovima. Sjeverni čvor u Raku ukazuje na “proces odleđivanja”, potrebu da postane emocionalna hrana drugima kako bi ispunio ovoživotnu zadaću i otkrio istinsku unutarnju sreću. Trigon Saturna i Urana svojevrsni je most u Papinom mentalnom sklopu, koji mu omogućava discipliniranu ponovnu procjenu “nepromjenjivih istina” i demokratske poglede na svijet i život! On je zainteresiran za promjene i zna prihvatiti ideje drugih. Nastoji na najlakši i najbezbolniji način povezati novo sa starim ili staro s novim. S Uranom u Ovnu, Papa želi biti “Prvi Prosvjetljeni”, a to i treba biti osoba koja predvodi milijardu duša, vjernika!

Cijelu 2006. godinu tranzitni Pluton je u konjunkciji s M.C. -om i u trigonu sa Suncem i Neptunom. Ovo je predskazanje vrlo snažne senzitivnosti, samožrtvovanja za ideju, uporabe duhovnih sredstava u cilju uvjeravanja drugih, igre moći sa značajnim posljedicama, a možda i neke obmane ili skandala?U srpnju 2007., tranzitni Uran doći će u konjunkciju s Ascendentom, i tada je moguća iznenadna promjena Papinog mjesta boravka. Što god se bude zbivalo, sretno će se prilagođavati, i znati će da će se dogoditi najbolje…

ZLATKO SUDAC

horoskop,Zlatko sudac

Zlatko Sudac

24. siječanj 1971., vrijeme rođenja ?, Rijeka

Svećenik Novog doba

Sklad Sunca u Vodenjaku i Marsa, Jupitera, i Neptuna u Strijelcu u horoskopu velečasnog Zlatka Sudca, ukazanje je uzvišenog duha, nesvakidašnje snage vjere u Istinu Kristove Svijesti, izuzetne ljubavi prema čovječanstvu! On je duhovit i dosjetljiv suputnik. Mistik i medij. Ima bogatu i slikovitu maštu. Traži nekoga za koga može učiniti sve. Još više služi kako bi ostao u milosti. Iskrenošću koja razoružava vrši utjecaj na mase! U njegovom natalnom horoskopu “sjaji svijetlo” mogućnosti i na globalnom planu...

 

Velečasni Zlatko Sudac astrološki je Vodenjak, zrači prijateljskom energijom, usmjerava stvaralačku energiju na dobrobit čovječanstva. . Ima intuitivnu sposobnost prepoznavanja neobičnih povezanosti na različitim razinama stvarnosti. Posjeduje znanje o nevidljivim duhovnim valovima što putuju zrakom. Ideale čini stvarnima! Primjer je poniznosti potrebnom pred Bogom i Izvorom Postojanja. Pristao je da bude «potpuna i živuća žrtva». Uči nas da se okrenemo izvoru nutarnje svjetlosti, i da se ispunimo duhovnom energijom.

Sunce sekstil Mars je velika potreba za djelovanjem, odlučnost i hrabrost. Sunce sekstil Jupiter je otvorenost za milosrđe, moralnost, potreba za spoznavanjem božanskog ali i njegovog iskušavanja kroz projekciju ljudskog. Sunce sekstil Neptun je suosjećajno razumijevanje drugih ljudi, proces suptilne promjene i podizanja svijesti, čežnja i potencijal za fanatičnu privrženost. Isus je očiti primjer velikog spasitelja i žrtve. Neptun isijava s lica svetaca. Stelij planeta u Strijelcu naglašava važnost učenja o tome tko je zapravo. Privlače ga aktivnosti koje proširuju horizonte samospoznaje, i pomažu da stekne saznanja o ljudskoj prirodi i najširi mogući uvid u Boga i Univerzum...

S Merkurom u Jarcu komunicira ozbiljno, oprezno, s jakim osjećajem autoriteta. Povučenost mu može otežati komunikaciju s drugima. Sposoban je za duboku koncentraciju. Oštrouman je i intuitivan, zna što nitko ne zna! S Venerom u Strijelcu osjećaje izražava slobodno i s oduševljenjem. Privlačan je i originalan, fascinira šarmom, zanima ga spiritualna ljubav. On je ekstravagantni slikar, poseban i probirljiv. S Marsom u Strijelcu dokazuje se pošteno i energično. Ono što želi potaknuto je vjerovanjima, moralnošću i nadahnućima.

Mars konjunkcija Jupiter stvara obilje energije. Kada se na nešto usredotoči čini to srcem i dušom. Inicijativu usmjerava prema poboljšanju života drugih. S Mars Neptun konjunkcijom djeluje očaravajuće, stvara glamurozno svjetlucave efekte! Ima opasne «nadnaravne» sposobnosti iznad drugih. Vlada svojim strastima pomoću mentalnog stava i duhovnih stremljenja. Mars sekstil Pluton su dramatske mjene, želja da se prodre u srž iskustva, sposobnost ispoljavanja izvanredne žilavosti i nadljudske snage!

S Jupiterom u Strijelcu posjeduje urođeno, dobro razvijeno poštovanje za značenje religiozne dimenzije života. Ima dar davanja. Njegova narav je uzavrelo optimistična i plemenita. Proces Jupitera je proces liječenja koji nas osposobljava za kreativnost kroz vezu sa religioznim stavovima. Jupiter je blagoslov koji nas uči da nam je Bog dao obilje. Jupiter konjunkcija Neptun je potreba za emocionalnim jedinstvom s većom cjelinom i pojačana pobožnost.Jupiter sekstil Pluton je moć uvjeravanja i snažan osjećaj za pravo i krivo. Nadahnjuje druge vlastitim entuzijazmom. Liječi molitvom.

Saturn u Biku je potreba da se usmjeri na tradicionalne i konzervativne vrijednosti. Saturn u inkonjunkciji s Venerom otežava mu određivanje točnog izvora vlastite osjetljivosti. Osjeća snažan nagon za proširivanjem samokontrole do krajnjih granica. Nameće sebi stroga životna pravila. Zna biti nedokučiv... Dana 6. svibnja 1999. kada su se kod velečasnog Sudca pojavile stigme, “na djelu” je bila vrlo jaka sila koja je potencirala osjećaj velike iscrpljenosti, krajnji napor, strašan nemir i strah kako će se stvari razvijati. Došlo je do pojačanja privrženosti idealu u kojem je pronašao svoj duhovni identitet i sigurnost. Uskladio se sa svojom istinskom sudbinom kao pojedinačna duša, nakon što se s punom sviješću i prihvaćanjem podvrgnuo svom unutarnjem zakonu. Cijelo to razdoblje obilježio je povratak tranzitnog Saturna na natalnog Saturna, i došlo je do potvrđivanja i učvršćivanja vrijednosti mnoštva životnih orijentacija što ih je razvijao kroz godine. Doživio je duboko kompleksno stanje postojanja. Dao je ono što uistinu posjeduje. Kroz religijsku žrtvu posvetio je postojanje Boga u sebi. Stigme su paradigma žrtve ega koja je potrebna prije ponovnog rođenja u višu dimenziju psihičke stvarnosti.

U studenom i prosincu 2006. tranzitni će Jupiter (nakon 12 godina) iznova prolaziti natalni Jupiter u horoskopu velečasnog Sudca. Ovo će biti za njega izuzetno važno vrijeme preorijentacije i obnavljanja vjere, povišenja religioznih osjećaja, i prepuštanja novim vizijama o budućnosti!

STIPE MESIĆ

horoskop,Stipe Mesić

Stipe Mesić

24. prosinac 1934., 23h 55min, CET, Orahovica (17E53, 45N30)

Fatalna “kraljevska” karizma...

Gospodin Mesić ima visoko mišljenje o sebi i svojim sposobnostima. Iako želi ostaviti dojam svojim šarmom, zajedljivim humorom, i smjelošću, on iznad svega želi uspostavu discipline, strogosti, kao i razvoja pravnog sustava koji bi u pravom smislu i djelovao. Ima dar “fotografskog pamćenja” i sposobnost da stvari privede mirno i uspješno kraju. Za njegovu karijeru i uspon na politički vrh, zaslužna je i supruga..., i ponekad zajedno zablistaju u punom sjaju!

 

Predsjednik Stipe Mesić rođen je sa Suncem u Jarcu, Ascendentom u Vagi i Mjesecom u Lavu, i on više od svega poštuje rad, autoritet i uspjeh. Praktičan je, efikasan, i istrajan je borac za vlastita načela. Dobar je organizator, zaljubljen je u svoj posao, sposoban je iz ničega napraviti nešto. Zahtjeva mnogo od drugih, traži odanost, kritizira, no njegovi najbliži suradnici su svjesni toga da on sam najviše radi. Ima veliki interes za pitanja vjere, prava, i socijalnih problema. Kontakti Sunca s Marsom i Uranom otkrivaju agresivan nagon za dokazivanjem, šarmantnu aroganciju, boksački sindrom, dalekovidno buntovništvo! Zna biti ludo iskren i pošten, što izaziva zaprepaštenje ali i poštovanje. Mars u konjunkciji s Ascendentom u Vagi slika je profinjene estetike, narcističke samodopadljivosti, ali i muškog i hrabrog razmišljanja i djelovanja. Sposoban je odlučno predvoditi druge ljude. Biti gospodar vlastite sudbine njegov je imperativ!

S Mjesecom u Lavu u kvadratu s Jupiterom, Stipe Mesić posjeduje veliku samosvijest, i ponekad previše brine zbog utiska koji će ostaviti na druge. Sklon je burno emocionalno reagirati na sitnice. Ovaj planetarni utjecaj “proizvodi” toplinu i velikodušnost, oduševljenje i dramatičnost. On zna podržati i ohrabriti druge. Koristi se humorom da zabavi ljude. Simpatičan je, i to mu olakšava neka dragocjena i utjecajna prijateljstva. Prisutna je opasnost od pretjerivanja, što se može odraziti kroz srčane ili žučne tegobe. Roditelji su mu nametali ograničenja i sklonost tradiciji. Očekivali su od njega najviše, posebno majka?! Prednatalna (prije rođenja) solarna eklipsa ili pomrčina u konjunkciji je s Mjesecom, i u toj kozmičkoj činjenici skriva se predsjednikova fatalna «kraljevska» karizma…, raskoš, prestiž, ponos, ugled, ali i usponi i padovi, osporavanje vlasti i moći, i životno opasne situacije kroz koje je prolazio!

Merkur u Strijelcu u trigonu s Uranom ukazanje je usklađenosti svjesnog, logičnog uma s Univerzalnim Umom, i hitrog spajanja naizgled nepovezanih ideja. Gospodin Mesić je ekscentrični mislioc sa širokim opsegom ideja. Pronicljiv je i oštrouman. Njegove misli su jasne, oštre, brze, i provokativne! Često puta je obuzet silovitim udarima spoznaje. Ima briljantan um, govornički talenat, i moć vršenja utjecaja na druge ljude. Direktan je i impulzivan, i ponekad ne brine koga će povrijediti. Govori jasno i otvoreno, uživa u dobroj raspravi, njegovi argumenti uvijek dobijaju dodatnu razinu značenja. Venera u Jarcu ide u prilog konzervativnosti i ambicioznosti, i podupire ustrajnu brigu za vlastitu reputaciju. Venerini aspekti s Marsom, Jupiterom, i Neptunom, odaju sposobnost da se postane omiljen kod drugih, i brzo stjecanje popularnosti. Kada je riječ o ljubavi, zamišlja da nitko nije neosvojiv! Voli žene dobrog ukusa, lijepe i pune entuzijazma. Sklon je društvu i zabavi, i poštuje tradiciju i kulturno naslijeđe. Jupiter u Škorpionu u sekstilu s Neptunom je temeljito razumijevanje svega što čini život, i velika potreba da se iskusi sjedinjenje sa nečim većim od vlastitog ja. Stipe Mesić je i idealist i sanjar, razumije potrebu za suosjećanjem, ima zamjetan interes za religijske i metafizičke teme. Potreba za integriranjem osobnog i univerzalnog kod njega je vrlo jaka. Saturn u Vodenjaku u sekstilu s Uranom pokazatelj je čvrste volje i izdržljivosti, ali i osobenjaštva. Sazdan je od granitnog materijala, i nije ga lako izbaciti iz ravnoteže. Ima demokratske poglede i dobro razvijenu sposobnost da organizira grupe ljudi. Uvijek nastoji na najlakši način povezati novo sa starim. Ohrabruje zakonske okvire koji nisu suviše kruti ili revolucionarni, pa poštuje jednako javne i privatne interese. Ovaj aspekt ukazuje na stvaralački spoj praktičnosti i naprednih ideja, sposobnost odricanja, teške ali uspješne bitke u životu. Predsjedniku je neophodna rekreacija kako bi ublažio živčanu napetost!

MILAN BANDIĆ

horoskop,Milan Bandić

Milan Bandić

22. studeni 1955., vrijeme rođenja ?, Grude

Stvaranje magičnih efekata!

Gradonačelnik grada Zagreba, gospodin Milan Bandić uspješno upotrebljava snagu svoje osobnosti, dobro upravlja sa svim resursima, drži stvari u svom dohvatu! Posjeduje izvanredne fizičke i umne moći, ali i precjenjuje vlastite snage, pa je podložan mentalnom zamoru, navali bijesa i iznenadnom napadu nesvjestice?!Emocionalno je uzburkan. Voli dobar provod, glazbu i ples. Ima veliku inspiraciju za snažan identitet, ali i strah da ne izgubi san...

 

Škorpionsko Sunce gospodina Bandića u kvadratu je s Jupiterom i Plutonom, i u trigonu s Uranom, i zbog svojih ekspanzivnih aktivnosti on lako pretjera. Poduzima previše, pretrpio je neke prilično teške udarce, ali iz svega ga izvlači neuništivi entuzijazam. Zna biti izvanredno darežljiv. Sklon je stvari (uključujući sebe) vidjeti većim i boljim nego što jesu. Ima golemu potrebu za samozadovoljenjem čineći nešto veliko, nešto što će privući pažnju drugih. Sunce u kvadratu s Plutonom ukazuje na veliku potrebu za akcijom, volju za moć, potencijal za vodstvo! U ekstremnim situacijama spreman je zanemariti stradavanje karijere i osobni prestiž! Sklon je uklanjati s puta sve prepreke, sve dok ne dođe do srži problema. Jako je osjetljiv na napetosti i slabosti kod drugih –ima nos za takve stvari, poput detektiva ili psihijatra! Sunce u kvadratu s Jupiter Pluton konjunkcijom upozorava na opasnost od precjenjivanja vlastitih snaga, i mogućnost neočekivanog izmicanja tla pod nogama! Human je i ljubazan, ali i nepredvidljiv, pa zna šokirati okolinu. Sanjarenje o pomaganju drugima donosi mu emocionalni mir. On vidi unutrašnjost tuđeg srca...

S Merkur Saturn konjunkcijom u Škorpionu Milan Bandić je discipliniran i oprezan, ima dobro pamćenje, osjeća pritisak teških odgovornosti. Veliku važnost pridaje intelektualnom nadmetanju. Komunicira strastveno, često bez riječi! Sazrijevao je kroz depresiju, učio se mudrosti kroz prinudu. U djetinjstvu je imao neke govorne inhibicije, ili probleme sa sluhom? Važno je da ne skreće na put krutog prianjanja uz ograničene koncepte i mišljenja, i da «bira društvo» osoba koje ga znaju opustiti, nasmijati, i izvući iz grča.

Venera u Strijelcu u konjunkciji je sa Sjevernim mjesečevim čvorom. Ovo je ukazanje srdačne i tople duše, društvenosti, jake vezanosti za majku. Zanima se za događaje vezane za umjetnost i kulturu. Sklon je obećanjima! U prošloj inkarnaciji pokušavao je svakome biti sve, i to ga je odvodilo u površnost. Kao kameleon, mijenjao je boju u skladu s okolinom. Ako želi vidjeti istinu, prvo on sam treba biti istinit. Mora okrenuti leđa svim prošloživotnim zaostacima glumljene profinjenosti i posegnuti za svim što je stvarno i prirodno.

Gradonačelniku je s Mars Neptun konjunkcijom u Vagi običan život odveć dosadan i bezbojan, i on traži zabavu koja će biti u stanju zazvati uzvišene elemente duše. Osjeća da je na svome kad se njegovi talenti javno izlažu. Sposoban je ponašati se prema svojim idealima i aktualizirati vizije. Aspekti Marsa i Neptuna često se nalaze u muškaraca koji su privlačni javnosti i koji simboliziraju idealiziran oblik predodžbe o muževnosti. Milan Bandić kompenzira vlastite strahove razvijajući macho-kompleks?! Uslijed snažnog osobnog magnetizma, u njegovom se životu gotovo magično stvari događaju! Jupiter u Djevici «otkriva» Bandićevu sklonost spontanoj korisnosti, predanoj službi, i discipliniranom pristupu vlastitu razvoju. Posjeduje dobro razvijen smisao za kritiku. Iskreno vjeruje u vrijednost svakodnevnog rada. Ima veliku potrebu za savršenstvom. Najviše poštuje majstore obrtnike?! Svojim vrijednim i neumornim angažmanom oživljava san o bijelom Zagrebu gradu...

Progresivni Mars u kvadratu s Plutonom djelatan je u gradonačelnikovom horoskopu tijekom cijele 2006. godine. Ovo ukazuje na uporabu koncentrirane moći, i nagon da se preobraze situacije i uklone zapreke nemilosrdnim postupcima. Važno je da uvidi da je protumjera za gnjev i okrutnost blago ponašanje..., i da kultivira osjećaj zadovoljstva sadašnjim trenutkom. Potrebno mu je da oprašta, a to opraštanje mora biti usmjereno i prema drugima i prema sebi! Saturn u kvadratu sa Suncem i u konjunkciji s Plutonom, potencirati će u kolovozu 2007. važne preokrete i preobražaje u životu Milana Bandića. Ovaj utjecaj predskazuje silnu potrebu da razumije svoje prave prioritete! Biti će sklon vrlo napornom radu, razmišljati će i planirati u hodu. Ovo će biti vrijeme velikih iskušenja koja će mu pokazati da li je na dobrom putu. Može se slomiti pod stresom, doživjeti prisilnu promjenu, i osjećati se žrtvom vlastitih ambicija. Ovi tranziti označiti će kraj jednog poglavlja života i početak drugog!

IVO SANADER

horoskop,Ivo Sanader

Dr. Ivo Sanader

05.06.1953., vrijeme rođenja ?, Split

Živi u svijetu pojmova...

Premijer Ivo Sanader astrološki je Blizanac, i temeljno je motiviran intelektualnim konceptima i jakom osobnom projekcijom društvenosti. Okretan je i radozno, «sakuplja» poznate ljude. Posjeduje urođeno razumijevanje o značenju komunikacije i želju da pomogne drugima kao izvor informacija. Napor bi trebao usmjeriti na jasnu i praktičnu komunikaciju, i učinkovito obnašanje društvenih dužnosti, s iskrenošću, a ipak zadržavajući objektivan stav.

 

Gospodin Sanader usmjerava svoju stvaralačku energiju k uočavanju, traženju činjenica, postavljanju pitanja i prema iznalaženju veza između zamisli. Ima neutaživu potrebu da komunicira s drugima. Odlikuje ga kreativna uporaba inteligencije i sposobnost da postigne dogovor objektivnim razumijevanjem i jasnim izražavanjem riječima. Njegova uspješnost ovisi o snazi koncentriranja na jedan problem. Naglasak na “zračnom elementu” i astrološkim Blizancima, ukazuje na unutrašnju potrebu da se povremeno isključi iz doživljaja svakodnevnog života i tako postigne objektivnost, perspektivu, te razuman i promišljen pristup svemu što radi. Merkur konjunkcija Mars potencira iznenadno formuliranje novih ideja i planova. Stimulira zajedničke ideje, no treba izbjegavati samoveličanje! Izvanredan je protivnik u raspravi. Gubi strpljenje kad drugi (Račan!) polako pretvaraju misli u riječi. Vještinu i govor iskazuje objektivno, i s razumijevanjem relevantnih principa. S Marsom u Blizancima dokazuje se izražavanjem ideja i aktivnom komunikacijom. Stimuliraju ga mentalno poticajni razgovori i zanimljive nove zamisli. Mars trigon Saturn je oprez, samodisciplina, upornost. Želi se kontrolirati u svim situacijama. Strpljenje mu pomaže u postizanju ciljeva. Mars trigon Neptun je osobita karizma Ive Sanadera. Ljubaznim ponašanjem pridobiva suradnike. Ponekad teško uviđa i priznaje svoje pogreške ili promašaje jer je snažno uhvaćen u uzvišene tokove raspršenih vizija. Mars sekstil Pluton je velika potreba za dokazivanjem i neumoljiva odlučnost. Sklon je zasjeći u jezgru svakog problema bez ustezanja zbog mogućih posljedica. S Jupiterom u Blizancima Premijerova unutarnja vjera potaknuta je istraživanjem novih zamisli, komuniciranjem s novim ljudima i društvenim napretkom. Teži poboljšanju razvijanjem raznovrsnih vještina i sveobuhvatnim učenjem. Njegov optimizam zna biti sputan prevelikim mozganjem i brigom!

Saturn Neptun konjunkcija konjunkcija je borba između idealističkih i materijalističkih sklonosti, žrtvovanje za idealistički cilj koji je obojen žarkim bojama! Ponekad mu nedostaje suosjećanja, i nesvjesno se protivi porivima ka samožrtvovanju. Osjeća konflikt između potrebe da zaštiti vlastite interese i održi svoju odvojenost i težnje za gubljenjem u moru zajedničkih ljudskih emocija kao činom samoiskupljenja. Potrebno mu je emocionalno poistovjećivanje, empatija..., i to posebno u svezi najugroženijih slojeva društva! Saturn sekstil Pluton je intenzivno jaka ambicija, snažan poriv za moći, žestoko ponašanje, neprekidno preispitivanje. Sposoban je potpuno utonuti u stvari koje ga fasciniraju. Funkcionira dobro u kritičnim okolnostima i pod velikim pritiskom.

U karmičkom smislu, gospodin Sanader dolazi iz Lava i ide u Vodenjaka, , i on u sebi ima previše ratničkog romantizma! Mora naučiti zauzdati egocentrične ispade ponosa, i nadvladati prošloživotnu sklonost ka prestižu. Najveću sreću će doseći kad bude sposoban vlastite potrebe staviti na stranu, i umjesto njih uvesti nove humanitarne stavove spram svega što oko sebe vidi. Jupiter u trigonu sa Sjevernim čvorom obećanje je bogato nagrađivanih životnih iskustava. Za napredak na svom putu ima i vanjska ohrabrenja. Stvara važne i korisne veze. Zna biti prilagodljiv i taktičan, i izlaziti ljudima u susret.

Od ožujka 2006 do studenog 2007 Pluton je u opoziciji s Merkurom, što ukazuje na pojačanje dubokih moći usredotočenja, i razvijanje smisla da se slijedi pravi trag. Na djelu je duh suprotstavljanja, razdražljivost, sposobnost uvjeravanja, zahtijevanje novih perspektiva. Postao je fanatičan kritičar i oštar analitičar, no svoje ideje može zaboravljati promotriti kritičkim okom. Moguće je buđenje želja za prosperitetom u nekom merkurovskom zanimanju, kao što je pisanje ili predavanje...

Od rujna 2006 do lipnja 2007 biti će aktualna Saturn Pluton konjunkcija u horoskopu Premijera Sanadera, , što će najjače djelovati na njegovu upotrebu unutarnje snage i resursa. Osjećati će unutarnji poriv za prepuštanjem nekom obliku samotransformacije, i važno je da razumije vrijednost uravnoteženog puta razvoja. Može doći do straha od gubitka vlasti i političke moći, ali i buđenja nove svijesti o postizanju cjelovitosti u sebi i iskustva cjelokupnosti vlade i stranke kojoj pripada. Krajem ovog razdoblja izrasti će iz vlastitog pepela sa drugačijim pogledom na stvari i sa novom svrhom života.

ZORAN MILANOVIĆ

horoskop,Zoran Milanović

Zoran Milanović

30. listopada 1966.

Promišljen lovac i osvajač velikih razmjera!

Pokazivanje naklonosti osnovni je oblik ponašanja gospodina Milanovića. Ljubitelj je užitaka i svega dobrog u životu. Teško mu je iznijeti na vidjelo problem i razgovarati o njemu, jer voli biti okružen ugodnom atmosferom. Ako se zadovolji površinskim zaglađivanjem stvari, to mu može uskratiti dubinu osobnosti. Iako voli pretjerivati, to nije zbog neiskrenosti nego zbog sklonosti da stvari (uključujući sebe) vidi većim i boljim nego što jesu. Živi u uvjerenju da ga uvijek spašava neminovni dolazak njegovog anđela čuvara?!

 

Kao astrološki Škorpion, predsjednik SDP je nedokučiv, tvrdoglav i strastven, sve u isto vrijeme. Ima nepogrešivu sposobnost da zapazi slabu točku kod drugih. Sposoban je udubiti se u ono skriveno i tajanstveno pomoću snage svojih osjećaja. Konjunkcija Sunca i Venere doprinosi njegovoj dobroti i ljubaznosti. Prijateljsko i uslužno ponašanje čini ga simpatičnim. Ima jak nagon za užitkom i naglašen smisao za estetiku. Ponekad se može i previše prepuštati užicima. Lako sklapa prijateljstva i lako se kreće u društvu. Osjećaj za sklad u odnosima daje mu diplomatske sposobnosti. Sa Suncem i Jupiterom u kvadratu, gospodin Milanović ima golemu potrebu za samozadovoljenjem čineći nešto veliko, nešto što će privući pažnju drugih. Zna biti izvanredno darežljiv i ekstravagantan s novcem. Često riskira prepuštajući se neutemeljenom optimizmu i nerealnom idealizmu. Sklon je precjenjivanju i njegova mogućnost razvoja je stalno u raskoraku s egom, te ovaj odjednom postaje napuhan. Nerijetko preuveličava znakovitost svojih poruka, bilo da je malo presiguran u način na koji ih predstavlja, ili je previše zatvoren za kritiku i sugestije izvana. Loš je slušatelj. Samodisciplina mu nije jača strana, i učenje samokontrole njegov je trajni zadatak, što dodatno potvrđuje kvadrat (previše šećera?) Venere i Jupitera. Osjećaje izražava intenzivno, opčinjeno, s prekomjernim, vrućim simpatijama. Atraktivan je sve dok ne pretjera. Njegova širokogrudnost je obojena ponosom, nagonom za priznanjem i potrebom da djeluje impresivno. Osjeća se blagoslovljen što igra vlastitu ulogu u životu, ali ponekad je njegovo uvjerenje u važnost vlastite uloge prevelika.

Trostruka konjunkcija između progresivnog Sunca i Venere i tranzitnog Jupitera, koja je bila aktuelna u dane oko 2. lipnja 2007. (izabran za predsjednika SDP), ukazanje je napregnutog samoostvarenja, priznanja, novih perspektiva i širenja temelja moći. Postao je popularan. Doživio je stanje velikog zadovoljstva. Slična ekspanzija u životu Zorana Milanovića potaknuta trostrukom konjunkcijom planeta, ponoviti će se u drugoj polovici listopada 2007., ili neposredno pred izbore. Možda se prerano potroši i ispuše?

Mars u Djevici i Saturn u Ribama, djeluju umirujuće i stišavajuće na ego predsjednika SDP. Dokazuje se skromno i korisno. Analitičan je i samokritičan. Njegov način djelovanja obojen je perfekcionizmom i profinjenim razlučivanjem. Važno je da teži savršenstvu kako bi ostvario želje, i da disciplinira vlastitu neodređenost kako bi se osjećao sigurnim. Trebao bi se oslanjati na vlastito duhovno bogatstvo čineći svoju višu viziju i težnje praktičnim. Egzaktna opozicija između Saturna i Urana ima značajan utjecaj na njegove cjelokupne stavove. Kretanje od starog k novom uvijek mu je teško budući da želi slobodu i uzbuđenja, a ne može se odreći prošlosti. Gospodin Milanović pati zbog konflikta između osobne slobode i razvoja s jedne i pravila i odredbi s druge strane. Ipak, napeti aspekt Saturna i Urana ga opskrbljuje s dovoljno energije za rvanje s ovim konfliktom.

Planetarni utjecaji u vrijeme Parlamentarnih izbora u horoskopu Zorana Milanovića, ukazuju na dolazak velikog plana u fokus, imaginaciju na oprezu, publicitet, iznenadni preokret prema radosti, ushićenje! Radeći zajedno s drugima (koalicijskim političkim partnerima) na uspjehu, ući će u novu osobnu eru u kojoj će se suočiti s Izazovima Moći. S tranzitnim Uranom u opoziciji s natalnom Pluton Uran konjunkcijom gospodin Zoran Milanović će tijekom 2008. i 2009. godine prolaziti kroz krizu srednjih godina, i “kreativna revolucija” praćena mnogim iznenađenjima je tek pred njim!

VESNA PUSIĆ

horoskop,Vesna Pusić

Vesna Pusić

25.ožujka 1953.

Ne priznaje poraz!

Gospođa Vesna Pusić rođena je u “vatrenom” znaku Ovna, i ta je kozmička činjenica čini jednostavnom, direktnom i sigurnom u sebe. Hrabro i silovito prolazi kroz život! Zbog urođenog Ovnovskog egocentrizma, teško joj je pogledati na život tuđim očima. Ima jak osjećaj entuzijazma i još jaču potrebu da se dokaže u političkoj areni. Nestrpljiva je, želi brze rezultate i postaje frustrirana ukoliko ljudi ili okolnosti remete njezin napredak. Ponosna je što je samostalna. Zavodljiva je predvodnica, i uvijek je na čelu bitke. Poštuje tuđe stavove, ne odustajući od vlastitih. Svjesna je da je vođa, ali istupa sa šarmom i humorom umjesto žestinom. Vješto procjenjuje trenutak za akciju…

 

Predsjednica HNS ima u natalnom horoskopu Sunce u znaku Ovna, što je ukazanje njene snažne vitalnosti i impulsivne prirode. Sposobna je nametnuti svoju ličnost okolini i stvaralački poticati promjene. Naglo se oduševi, želi da joj se dive, hoće javne a ne privatne satisfakcije. Ima otmjene osjećaje. Voli dragocjenosti. Često je zabrinuta zbog neobičnih misli i iskustava. Lako gubi težište. Događa joj se «sudar» između novog načina razmišljanja i ranije utvrđenih načina. Potreba za moći i želja da dođe do srži svega zaokuplja njeno ponašanje. Ne iznosi uvijek činjenice takve kakve jesu, i ta se greška javlja zbog duboko ukorijenjenog nedostatka razumijevanja vlastite potrebe za moći. Što misli i govori ne mora se podudarati s onim što čini. Intenzivnom nutarnjom promjenom i iskrenom borbom protiv nepravde, poboljšava svoju percepciju stvarnosti.

Merkur u sekstilu s Jupiterom oslikava konstruktivni intelekt, govornički dar, učenost ili erudiciju gospođe Vesne Pusić. Komunicira maštovito i pjesnički. Zanima se za književnost? Kamuflira svoju naglašenu osjetljivost. Opaža ono što želi. Sažaljenje je motivira da suosjećajno izrazi zapažanja i inteligenciju. Snaga njenog razlučivanja može biti zamagljena sanjarenjem i samozavaravanjem. Često je pod utjecajem emocija iz okruženja. Teško joj je reći što sama osjeća, jer lako preuzima osjećaje drugih. Ima pojačanu potrebu za povlačenjem u vlastiti usamljenički život ili u privatni svijet snova iz kojeg su drugi isključeni. Nadarena je šestim čulom?! Kad shvati da nema ništa lošeg u njenom svijetu snova, ali da je to posve odvojeno područje u kojem vladaju drugačije zakonitosti, te da su njeni povrijeđeni osjećaji nastali zbog nesvjesnog poistovjećivanja s osjećajima drugih ljudi, može biti opuštenija i pronaći zadovoljstvo u umjetničkim i društvenim aktivnostima. Venera u konjunkciji s Marsom u znaku Bika je snažna privlačna moć, izuzetna senzualnost i putenost gospođe Pusić. Ima izuzetan radni kapacitet, praktične talente i umjetničke interese. Nepopustljivo je tvrdoglava. Kad se razbjesni, teško se stišava. Posesivnost i hedonizam, važna su obilježja njenog karaktera. Strogost, ali i pravednost u procjeni drugih, vrlina je kojom zaslužuje poštovanje okoline. Vjeruje u zemaljsku ljubav. Neotkrivena je pjevačica balada?

U kvadratu Jupitera i Plutona skriva se njezin golemi optimizam i potencijal za vodstvo, ali i opasnost od zloupotrebe moći.. Zbog potrebe da bude važna i fanatičnog duha, sukobljava se s ljudima na vlasti. Reformatorica je društva. Pokušava skinuti s trona prihvaćene moralne zakone kako bi ih zamijenila drugima koji djeluju tolerantniji. Sklona je moraliziranju (ruga se drugima?) jer ima snažan osjećaj za pravo i krivo, koji je istovremeno ohrabruje da snažno podržava napredak. Može raditi velike stvari i dobra je organizatorica, ali mora paziti da ne poduzima previše toga istovremeno. Saturn u konjunkciji s Neptunom u znaku Vage je savjesnost, snažan osjećaj za dužnost, moralna strategija predsjednice HNS. Njena intuicija pamti i predviđa. Sklona je fantastičnim ciljevima, ali je i sposobna metodično izvršavati planove. Bori se između idealističkih i materijalističkih sklonosti. Sporo postiže uspjeh kroz intenzivnu djelatnost i neumorno nastojanje.

Planetarni tranziti u horoskopu gospođe Pusić u vrijeme Parlamentarnih izbora, ukazuju na nemir i uzbunu, previše brbljanja, prebrzo donošenje zaključaka, snažne emotivne izjave. Morat će asimilirati previše dojmova. Gubit će se u masi nepovezanih detalja. Bit će podložna impresijama i hvalisavom samovrednovanju. Uz velike promjene raspoloženja, do izražaja će doći hiperosjetljivost na poziciju ega i strah da li je prihvaćena. Može postati razdražljiva i podložna bezrazložnim izljevima bijesa. Neće znati što stvarno želi, i sve što će poduzimati neće joj donijeti odmor i zadovoljštinu. Neće biti svjesna ni toga koliko snažno nameće drugima svoje mišljenje sve dok se drugi ne uvrijede. Dobro će joj doći sve što pomaže da ispusti višak pare. Tranzitni Neptun u kvadratu s natalnim Jupiterom ukazanje je nepraktičnih snova i neostvarivih ideala. Odluke može temeljiti na umišljenim činjenicama. U njezinoj političkoj doktrini…, bit će prisutna opasnost prepuštanja tijeku događaja (ići će niz vjetar), i mogućnost gubljenja uvida u grubu stvarnost!

ĐURĐA ADLEŠIĆ

horoskop,Đurđa Adlešić

Đurđa Adlešić

18. travnja 1960.

Motivirana intuicijom koja je vodi…

Gospođa Đurđa Adlešić rođena je u vatrenom znaku Ovna, i ima potrebu da uvijek počinje nešto novo, ide naprijed, i da prva nešto istražuje. Želi biti najbolja u svemu. Može postati robinja vlastite žudnje za nezavisnošću i slobodom, a to je upravo ono što tijekom svog života mora naučiti obuzdati i svladati. Ništa ne nauči dok se ne opeče?! Smjelost, aktivnost i entuzijazam od velike su joj koristi, iako mogu da se pretvore u nerazboritost. Spremnost da se miješa u sve, i žudnja da izrazi svoje bezbrojne ideje, mogu okrenuti druge ljude protiv nje. Njene regenerativne moći ogromne su u svakom pogledu!

 

Predsjednica HSLS, gospođa Adlešić, ima u natalnom horoskopu Merkur, Veneru i Sunce u znaku Ovna, što ukazuje na djetinjasto iščekivački stav prema životu, i isijavanje snažne i samouvjerene vitalnosti.. Potrebu za priznanjem pokušava ispuniti isticanjem i izravnim akcijama nadmetanja. Ponekad nema mnogo interesa za misli i osjećaje drugih. Ova ravnodušnost nije namjerna, riječ je o unutarnjoj prinudi. Može steći neprijatelje zbog presnažnog isticanja osobnosti. Interes za neki projekt često izgubi, jer se okreće nečem novom. Spremna je na sve, ali ne završava sve što započne. Treba (na)učiti svoja ograničenja, jer je sklona lakomisleno se igrati s vatrom, a da to i ne shvaća. Ide grlom u jagode i dospijeva u svakojake nevolje. Zbog nestrpljivog i neobuzdanog vatrenog impulsa nigdje ne vidi opasnost, vidi samo mogućnosti u okviru neke opasne situacije što je, u sprezi s nepoznavanjem svojih ograničenja, čini neustrašivom istraživačicom i ženom vođom, koja se ni pred čim neće zaustaviti!

Planet Mars, vladar njenog Sunca u Ovnu, nalazi se u znaku Riba (voda gasi vatru…), i to je čini idealističnom i introspektivnom.. Pristaje na dogovor, zrači dobrotom, liječi se molitvom. Topla je kad zna da je voljena. Snaga njene volje obojena je osjetjivošću i suosjećanjem za druge, a fizička energija pod utjecajem je snova i raspoloženja. Mars u Ribama potencira njenu imaginaciju i veliku sposobnost žrtvovanja, ali i nedostatak inicijative (raspršenost i rastresenost) i bijeg od stvarnosti. Svojim željama teži potajno, motivirana nadahnućem ili vizijom koja je vodi. Kroz neuspjehe i oporavljanja uči što da izabere i koja su joj ograničenja. Uživa u povjerenju i sigurnosti u sebe koje temelji na vlastitim vrijednostima. Sposobna je bez mnogo buke i napora sačuvati vjeru, imajući duboko uvjerenje o tome što je njezin zadatak u životu i što mora uraditi. S Merkurom u kvadratu s Jupiterom gospođa Adlešić komunicira samouvjereno i samosvjesno, ali pokušava stvari napraviti u krivo vrijeme i na pogrešan način. U svemu traži veze bilo da one postoje ili ne. Sklona je odvažnim novim zamislima. Cijeni individualnost i nezavisnost, kod sebe i kod drugih. Uspostavljanje istinske suradnje s drugima može biti otežano njenim jakim isticanjem i bezobzirnim nametanjem. Lukava je i zna (blefirati) pretjerivati u nastupu. Njezin način izražavanja je brz, spontan, eksplicitan i često nepromišljen. Događaju joj se greške (netočnost) u suđenju ili govoru. Zaboravlja imena i riječi. Isprovocirana, da krivu izjavu i zbuni se. Trebala bi biti oprezna u izražavanju vlastitih stavova i davanju savjeta. Jupiter u trigonu s Plutonom je samokontrola, pouzdani konzervatizam, želja Đurđe Adlešić za vodstvom i velikim projektima. Posjeduje urođeni osjećaj autoriteta koji izaziva poverenje u drugih ljudi. Teži rastu i osobnom poboljšanju napornim radom, disciplinom i postojanim napretkom. Sposobna je za državne poslove. Reformatorica je društva. Pokušava skinuti s trona prihvaćene moralne zakone kako bi ih zamijenila drugima koji djeluju tolerantniji. Iako dobronamjerna, rijetko drugima pruža pravednu priliku. Njena želja za istraživanjem i ispitivanjem je vrlo razvijena. Sklona je moraliziranju. Ima snažan osjećaj za pravo i krivo, koji je istovremeno ohrabruje da snažno podržava napredak. Može raditi velike stvari i dobra je organizatorica, ali mora paziti da ne poduzima previše toga istovremeno.

Planetarni tranziti u horoskopu Đurđe Adlešić u vrijeme Parlamentarnih izbora ukazuju na nestrpljivost prema pravilima i odredbama, istjerivanje stvari na čistac, očekivanje previše od drugih, nervoznu razdražljivost, gubitak težišta, prevaru kao strategiju?, nezadovoljstvo postignutim rezultatima, brojne planove bez mogućnosti za ostvarenje!Bit će zabrinuta zbog neobičnih misli i iskustava. Do izražaja će doći ponos, svojeglavost, djelovanje uz pomoć bazičnih instikata. Argumenti će dobivat dodatnu razinu značenja. Imat će potrebu da je čuju. Ova žena jake osobnosti, započet će (svjesno ili nesvjesno) nakon Parlamentarnih izbora s dalekosežnim promjenama u vlastitom životu!

RADIMIR ČAČIĆ

horoskop,Radimir Čačić

Radimir Čačić

11. svibnja 1949.

Uspješno podređuje materiju sebi!

Gospodin Radimir Čačić je tipični predstavnik (fiksnog i tvrdoglavog) astrološkog znaka Bika, i sklon je praktičnom opažanju, metodičnom oblikovanju, i materijalnim vrijednostima. Njegova ideja vodilja je potraga za oblicima sigurnog postojanja. Pokazuje veliku istrajnost i može dugo i vrijedno raditi. Oprezan je, zna svoja ograničenja, drži se sigurnog puta. Bavi se unosnim stvarima. Upotrebljava materijalne stvari za kreativno djelovanje. Uspješno podređuje materiju sebi! Kao pouzdani i uravnotežujući činitelj, može mnogo toga obaviti tamo gdje su drugi već u očajanju digli ruke…

 

Sa Suncem, Venerom i Marsom u znaku Bika, kreativni element u općem životnom stilu gospodina Čačića je jasno istaknut ali nije prijeteći... Osjeća potrebu da bude priznat zbog pouzdanosti i sposobnosti da proizvodi. Ponosi se onim što posjeduje, imetkom i vlastitom stabilnošću. Nadahnjuje druge ljude organizatorskim talentom i bezgraničnim optimizmom. Zna koristiti ogromnu energiju zemlje. Vjeruje da je stvarno samo ono što je mjerljivo. Sposoban je osvojiti naklonost masa. Uživa u popularnosti. Ima svjetske nazore i želju za velikim dostignućima, ali pretjeranost mu isušuje energiju i iscrpljuje hrabrost. Venera u kvadratu sa Saturnom je potreba da se zbliži s drugim kroz zajednički napor, prihvaćanjem odgovornosti i uzajamnom predajom. Reagira na putenu, iskonsku energiju drugih. Cijeni materijalno dobrostanje, luksuz i lijepe stvari. Njegova potreba za izljevom osjećaja može biti osujećena emocionalnom škrtošću, posesivnošću, nevoljkošću da oslobodi osjećaje ili izgubi kontrolu. Svjestan je svoje emocionalne ranjivosti i svih njenih posljedica. Iscjeljuje ga i umiruje dodir s prirodom. S natalnim Marsom u Biku dokazuje se postojano, uporno, konzervativno, tvrdoglavo. Ostvarivanje njegovih želja može biti osujećeno zbog samodopadnosti i zadovoljavanja stvarima kakve jesu. Strogost, ali i pravednost u procjeni drugih, vrlina je kojom zaslužuje poštovanje okoline.

Merkur u trigonu s Neptunom aspekt je imaginacije i intuicije, maštovitih istraživanja, suosjećajnog razumijevanja, duhovne spoznaje ili svijesti..Radimir Čačić ima znatiželjan i oštrouman intelekt, i uvjerljiv je govornik. Komunicira bez teškoća, brzo, umješno i inteligentno. Sklon je beskrajnom propitkivanju. Uz pomoć suptilne osjetljivosti čuje neizgovore riječi, čita među redovima, osjeća puls publike i «vidi» buduće događaje. Idealizam upravlja njegovom potrebom da izrazi zapažanja i inteligenciju. Osjeća «program» koji stvara! Merkur u sekstilu s Plutonom doprinosi pronicljivosti i snažnoj volji gospodina Čačića. Zna kako prenijeti pravu poruku. Voli okupljati grupu slušatelja kako bi stvorio siguran i snažan temelj u svojim kontaktima. Osim toga, uvjeravajući druge, uvjerava i sebe samoga, a to pojačava njegovo samopouzdanje. Ima dobro razvijen smisao da slijedi pravi trag. Sklon je susretima s neobičnim ljudima i brzim novim poznanstvima, ali i sanjarenju koje ga zavarava. Trebao bi izbjegavat pretvaranja u odnosima, fanatizam i ratobornost, bezobzirnu uporabu energije.

Jupiter u Vodenjaku je težnja rastu i osobnom poboljšanju uz pomoć humanitarnih idela, neovisnog intelektualnog razvoja i smjela istraživanja. Društven je i usmjeren na pravednije i kvalitetnije odnose među ljudima. Vjeruje u ujedinjenje sveg čovječanstva i sveg znanja. Harmonično prožimanje između Saturna i Urana značajno utječe (stvaralački spoj praktičnosti i naprednih ideja) na njegove cjelokupne stavove. Potrebu za promjenom i uzbuđenjem spaja s potrebom za društvenim odobravanjem. On se ne bori za sebe, već za društvo i kao primjer društvu. U njegovoj psihi postoji impuls ka plodnom i produktivnom životu na individualnom planu, paralelno sa sviješću o pripadnosti društvu i sposobnosti da svojim radom doprinese razvoju cjeline. Gospodin Čačić (u svom najboljem izdanju) pomaže oblikovanju društva budućnosti…

Utjecaj tranzitnog Neptuna u kvadratu s natalnim Suncem, u razdoblju od svibnja 2006. do siječnja 2008. godine, može se opisati kao «napad magle» u životu Radimira Čačića. Teško sagledava gdje je početak i kraj njegovog ega. Oscilira između potcjenjivanja i precjenjivanja vlastitih sposobnosti. Loše je shvaćen i nerazumljiv. Pravi planove bez snage za njihovu provedbu? Planetarni tranziti u vrijeme Parlamentarnih izbora «oslikavaju» velike prijedloge i dramatična uvjeravanja, nedostatak osjećaja za zajedništvo ili timski duh, duboko proučavanje, želju za rješavanjem teških problema, depresiju i osjećaj iznevjerenosti, čvrsti realizam i svijest o pogrešnim predstavama u odnosu na veze s drugim ljudima. Dobit će podršku? Velika prilika će doći onome tko je traži? Jednom možda da, ali ne ovaj put…

VESNA ŠKARE OŽBOLT

horoskop,Vesna Škare Ožbolt

Vesna Škare Ožbolt

20. lipnja 1961.

Živahna, svestrana, promjenjiva!

Gospođa Vesna Škare Ožbolt rođena je u «zračnom» znaku Blizanaca, i njena sposobnost za logiku dolazi do izražaja u svim okolnostima. Živahna je, svestrana i promjenjiva, što se može pokazati jako korisnom za nju u profesionalnom smislu. Pomoću svog načina povezanog razmišljanja, koji je nestalan i vrlo pokretan, može vidjeti sve strane stvari, a da nikada ne dotakne suštinu onoga što sreće na svojoj stazi kroz život. Potrebni su joj mnogi kontakti za oblikovanje i razvoj njenog karaktera, mada to ne moraju biti duboka prijateljstva. Laka srca prelazi preko vrijednih stvari?

 

Predsjednica D.C.-a, gospođa Vesna Škare Ožbolt, ima u natalnom horoskopu Sunce u Blizancima u sekstilu s Marsom u Lavu, i svjesna je svog položaja prema javnosti.. Osjeća potrebu da primi priznanje za svoje intelektualne sposobnosti. Ustrajan trud u jednom području teško joj je održati zbog mnogo raznovrsnih interesa. Vanjski svijet privlači njenu pažnju, ali mnoštvo stvari, od kojih svaka naizgled ima podjednaku važnost, navodi je da skače od jedne do druge. Sloboda povezivanja ideja i šarolika raznolikost društvenih kontakata neophodni su joj da se potpuno izrazi. Njena usredotočenost lako popušta, i rijetko ima priliku da razvije svoje misli. Mnogostranost i promjenjivost omogućava joj veliku prilagodljivost. Sunce i Mars u sekstilu potiču je da bude svoja i hrabro izražava svoje mišljenje i mentalnu percepciju svemira! Dokazuje se dramatično, toplo, veselo, izražajno, arogantno. Izražavanje njenih želja jako je obojeno ponosom i nagonom za priznanjem. Mora biti hvaljena i cijenjena zbog svoje stvaralačke snage. Često postaje nametljiva i želi dominirati nad drugima. Ima višak energije i pronicljiv stav prema životu. Kada god što treba obaviti to odmah rješava. Elastična je i dobro se oporavlja. Vrlo prirodno preuzima ulogu vođe. Nastoji doći u prvi plan i okušava se u svemu i svačemu. Brzina, natjecateljski duh i ambicija upotpunjuju taj dojam. Nije ju lako podjarmiti, jer zna kako se izboriti za sebe. Može otkriti energiju i entuzijazam koji pokreće planine! Sa Suncem u inkonjunkciji sa Saturnom proganja ju tjeskoba bez vidljiva razloga. Ovaj aspekt potiče kod nje podložnost i samoneprimjetljivost. Može postati izrazito izolirana zbog nedostatka vremena za druženje. Moguće je da je nitko ne dira, jer nikada nikome ne dozvoljava da vidi njenu pravu vrijednost. Samopouzdanje može steći kroz disciplinu i konkretan, marljivi rad, te tako, profunkcionirati na svjesniji i strukturirani način.

Merkur u trigonu s Neptunom oslikava vrlo osjetljiv i oštrouman intelekt i sklonost maštovitim istraživanjima predsjednice D.C.-a. Mars u konjunkciji s Uranom ukazanje je njenog nestrpljenja, originalnosti i buntovništva. Ima jaku potrebu za neobuzdanim fizičkim uzbuđenjem. Uvijek želi novu, uzbudljivu akciju u svim oblicima života. Jupiter u kvadratu s Neptunom potiče nepraktične snove i neostvarive ideale kod gospođe Škare Ožbolt. Uvijek mora paziti kad oblikuje mišljenje ili sintetizira znanje, jer postoji mogućnost uvida u krutu stvarnost. Njene se odluke mogu temeljiti na umišljenim činjenicama koje nemaju veze s vanjskom, a moguće i s osobnom stvarnošću. Privlače je daleke zemlje ili kulture, metafizika, etika i ostale grane filozofije. Baveći se tim stvarima, može steći puno razumijevanja za druge i njihov način razmišljanja i steći reputaciju tolerantne, srdačne, gostoljubive i simpatične osobe. S Jupiterom u inkonjunkciji s Plutonom želi sve odjednom i teži za više moći nego što može podnijeti. Najgore od svega jest da joj je tako teško prihvatiti tu činjenicu. Propušta uvidjeti da je manje skromna nego što misli. Reakcije drugih mogu je dosta dugo zbunjivati; i može biti uvučena u neobično začarani krug nesporazuma. Ako je dovoljno hrabra da presiječe čvorove, može na raznim poljima daleko dospjeti i može svjesno zgrabiti prilike koje je, da bi zadovoljla potrebu za moći, već nesvjesno ugrabila…

Planetarni tranziti i aspekti u horoskopu gospođe Škare Ožbolt u vrijeme Parlamentarnih izbora ukazuju na moguću zbunjenost, pretjeranu osjetljivost, sanjarenje, osobni interes, želju da svoju volju nametne drugima, emocionalno razočaranje, osjećaj gubitka za ego! Žalit će se na izbornu prevaru ili nezakonitost? Tranzitni Jupiter u trigonu s progresivnim Uranom mogao bi gospođi Vesni Škare Ožbolt neposredno nakon izbora omogućiti veliki proboj…

DALAI LAMA

horoskop,Dalai Lama

Dalai Lama

06. lipnja 1935., 11h 00min, (RST –6:00), Arnd, Tsingai

Solarni anđeo

Horoskop Dalai Lame ukazanje je kreativne snage univerzalnog duha i okultne svijesti. On je duhovni učitelj izuzetne memorije i briljantnog uma. Posjeduje dar za diplomaciju, vječno je u pokretu, sloboda je za njega esencijalna. Gradi na temeljima postavljenim u prošlosti, iako je kao progresivni mislioc u iskušenju da pojuri za nečim novim, sjajnim i fascinantnim! Uz pomoć meditacije «uvodi tišinu» i umiruje um. Otkrivač je svetih misterija i ceremonija. Svećenik je inicijacije. Njegovo probuđeno srce suosjeća sa nepotrebnom patnjom ljudi u svijetu!

 

Sunce u Blizancima i Mjesec u Lavu u horoskopu Dalai Lame «oslikava» otmjenu privlačnost, medijalnost, velikodušnu otvorenost za ljubav... Iako je nenametljiv i krhke građe..., spretan je i prilagodljiv, i duhom dotiče svoju okolinu! Upotrebom moći riječi proizvodi hipnotički efekt. Sposoban je posegnuti u spremnik svoga znanja kad mu je god to istinski nužno. Njegov model pronicanja u suštinu stvari je za uzor, pa i drugi ugledajući se na njega otkrivaju radost istraživanja. Hodočasnik je na duhovnom putu, promoviran je u Majstora, poput Solarnog anđela ujedinjuje duh i materiju i vidi svjetlo kako svjetli od i kroz Boga.

24. studenog 1940. godine, ustoličen je na položaj 14.-og Dalai Lame. Uz progresivni Saturn u kvadratu s natalnim Suncem pažljivo je procjenjivan! Izgledao je zrelije i plemenitije od svojih vršnjaka, imao je snagu osobnosti. Kao vrlo mlada osoba preuzeo je odgovornost, i postao poštovan. Bio je identičan božanskoj imaginaciji... Krajem studenog 1959. godine Dalai Lama odlazi u izgnanstvo u Indiju. Progresivno Sunce u kvadratu s natalnim Marsom ukazuje na hrabrost, svijest o strategiji, borbu za vlast, ali i usamljenost, ugroženost i agresiju! Uz osjećaje teških odgovornosti, doživio je mudrost kroz prinudu, i «upamtio» sudbinsku privlačnost prema Tibetu.

S Merkurom u Raku u sekstilu s Uranom u Biku iznalazi neobična rješenja starih problema. Komunicira osjećajno i instinktivno. Ima dobro i dugo pamćenje, i osposobljen um za holističko mišljenje. Svjetlo njegovog višeg uma sija kroz viziju jedinstva čovječanstva i zemlje i planetarnu integraciju cjeline. Uz pomoć upotrebe i prijenosa viših spiritualnih energija priziva božansku imanenciju u sebi kao žrtveni kanal. Prenosi znanje o skrivenoj misteriji. Njegova volja plamti od intenziteta. Djeluje kao usamljena figura, ali je rad u kojem učestvuje u vezi sa napretkom šire zajednice, i za dobrobit svih. Inaugurira novi svjetski poredak koji je zasnovan na spiritualnom impulsu, razvoju svijesti o globalnoj međuzavisnosti, idealu univerzalnog bratstva izraženom kroz ljubavlju ispunjeno razumijevanje da nam je svima zajedničko što smo ljudi. Ponovo nam otkriva realnost da u srcu postoji zatvoreno Božanstvo, i izlaže ga svjetlu...

Venera Pluton konjunkcija u Raku je rijetka vrsta šarma i slatki smješak iza kojeg se skrivaju žestoke, gotovo vulkanske emocije Dalai Lame. Ovaj planetarni utjecaj pojačava njegovu ponosnu ljubav za domovinu do granice fanatizma! Inspiriran nekom idejom dugotrajno se posvećuje njenom ostvarenju. Sklon je iznenadnim prijateljskim susretima s neobičnim ljudima. Osjeća potrebu da pruži svoje zaštitničke osjećaje. Duboka religioznost i mirna povučenost snažno ga nadahnjuju. S Marsom u Vagi sklon je suradnji. Taktičan je i pravedan, elegantan i društven. Jupiter u Škorpionu je snažna preobražajna energija, izuzetna snaga volje i tajnovitost. Oštroumno procjenjuje ljude i situacije, i temeljito razumije život.

Saturn u Ribama u opoziciji s Neptunom u Djevici ukazuje na prolaženje kroz mnoge kušnje i učenje kroz patnju, ali i unutarnje bogatstvo i disciplinirane duhovne ideale. Njegova Svetost je veliki potencijal u smislu sinteze psihe i tijela, ujedinjenja s višim bićem, mira i mudrosti. Ima moć prenošenja osjećaja i izazivanja kolektivnog odziva. Govori glasom miliona dok izražava emociju koja je jedinstvena za njega osobno, a ipak zajednička svima. Loš udes prihvaća mirno, pribrano, s neumoljivom odlučnošću. Pun je iscjeljiteljskog poistovjećivanja, brine se o drugima, ublažava tuđe patnje.

Od lipnja 2006. do siječnja 2008. tranzitni Uran je u kvadratu sa Suncem rođenja Dalai Lame, što ukazuje na potrebu da udruži snage u skupnim naporima ili prema većim ciljevima. Živi u brzom ritmu, prima iznenadne bljeskove spoznaje, stvari vidi na nov način, neobično je kreativan u raznovrsnim djelatnostima. Nestrpljiv je i provokativan, u svojim namjerama nema tajni. Mogući su iznenadni preokreti u njegovom životu!

GEORGE W BUSH

horoskop,George W Bush

George W Bush

6 July 1946., 7.26 am EDT +4 00, New Haven 41N18 72W56

Maska željezne nefleksibilnosti

George W Bush ima naglašen način govora, i iskazuje agresivnost prilikom iznošenja mišljenja. Motiviran je potrebom da se prikaže u najboljem svjetlu. Posjeduje duboke moći usredotočenja i ogromnu potrebu za kontaktiranjem s drugima. Bukač je i vikač, pravi poze, razdražljivi živci deformiraju mu lice... Lako upire prstom u protivnikovu slabu točku. Njegov oštar jezik je zastrašujući! Snagom elementarne vatre potiče druge. Vulkanski nagon i fanatični duh gone ga naprijed. Baci se ludo u opasne poduhvate. Prati ga sreća u pogibeljnoj igri!

 

Sunce u Raku, Mjesec u Vagi, i ascendent u Lavu, u horoskopu rođenja predsjednika SAD-a Georga W Busha,., ukazanje je borbe između svjetla i tmine, tajnih neprijatelja, i opasne slave. Privržen je obitelji i domovini. Očinski je dopadljiv masi. Voli govoriti javnosti o novim perspektivama. Stvaralac je i uništavalac – pokazuje ljudima čas jedno čas drugo lice. Destruktivnost je posljedica da «nešto izvan njega» ugrožava njegovu sigurnost. Sklon je bitnim izmjenama osobne perspektive i potpunoj promjeni smjera. Pritišće sve za ostvarenje nekog cilja. Rafiniran je i lukav, prozire situaciju i smuti riječju protivnika. Ima naglašene osjećaje za cijelu ljudsku rasu. Zaokupljen je velikim mislima o kozmosu. Sunce u kvadratu s Mjesecom stvara problem identiteta kroz sukob između svjesnog ponašanja i potrebe za sigurnošću. Napetost i osjetljivost stalna je crta psihe gospodina Busha. Sklon je čestoj promjeni mišljenja, odbacivanju alternative, i rijetko je zadovoljan sobom. S Mjesecom i Jupiterom u konjunkciji u Vagi, previše brine zbog utiska koji ostavlja na druge. Želi zadovoljiti i sagledati stavove drugih, i vidjeti samo lijepe stvari. Podložan je laskanju. Dobro se osjeća samo kada doživljava velika uzbuđenja. Ima specijalan talent za prodiranje u probleme drugih, spisateljski dar, opsežne planove za budućnost. Ne poštuje društvene pritiske. Zakašnjava na posao?

Merkur Pluton konjunkcija u Lavu (najegzaktniji i najjači aspekt u horoskopu Georga W Busha), manifestira se kroz osjećaj intelektualne nadmoćnosti nad drugima, dostojanstvenu i dramatičnu komunikaciju, impresivnu snagu uvjeravanja! Ideje predstavlja britko i snažno se protivi svakom suprotstavljenom argumentu ili dokazu. Uporan je dok posve ne shvati ili ne razori neku temu. Uživa u stjecanju znanja. Uči snažnim i dubokim iskustvima. Sklon je činiti i nedopuštene stvari. Venera u Lavu u sekstilu s Jupiterom i Uranom je ponosna teatralnost, osjećaj za društvena kretanja, potreba da bude u središtu pažnje. Sklon je uobraženom držanju. Ima prekomjernu potrebu za poštovanjem. Fantazije i snovi sastavni su dio njegovog načina izražavanja. Mars u Djevici je sistematičnost, praktična inteligencija, perfekcionizam i k radu usmjerena energija predsjednika Busha. Traži akciju i preuzimanje rizika u želji da se domogne onoga što mu pruža sigurnost. Nestrpljiv je i nagao. Želi što želi i želi to odmah. Osjeća se usamljen, što je posljedica neprekidnog rada! Jupiter u Vagi ukazuje na pristojno ponašanje, pravednost i poštenje, pripadnost političkom udruženju koje zastupa reforme. Ima dobru intuiciju i organizatorske sposobnosti. Preispituje sve strane problema, i ponekad može biti zamoran svojoj okolini. Jupiter u trigonu s Uranom je slava individualizma i dodir sreće u životu gospodina Busha. Zanima ga veliki proboj. Eksplodira i prisvaja. Pušta savjete drugih da odlepršaju.

Neaspektirani Saturn u Raku je maska željezne nefleksibilnosti Georga W Busha. Njegov otac je zbog pritiska okolnosti bio odsutan većinu vremena, i majka je morala igrati obje uloge? Nedostajalo mu je nešto što je bilo važno za njegov emocionalni razvoj? Osjeća jak nagon za postizanjem osobne zaštite. Ima bojazan od preplavljivanja emocijama. Proširuje samokontrolu do krajnih granica. Nameće stroga životna pravila sebi i drugima. Njegov osjećaj odgovornosti može biti tako snažno izražen da postaje poremećaj?! Potvrđuje se i održava osjećajem duboke brige i pojašnjavanjem obiteljskih korijena i utjecaja.

Tranzitni Saturn biti će u razdoblju od listopada 2006 do lipnja 2007 u konjunkciji s Venerom, u sekstilu s Uranom, Sjevernim čvorom, Mjesecom i Jupiterom u horoskopu Georga Busha. Ovaj utjecaj predskazuje snažnu razvojnu tenziju, učinkovitost i praktičnost, identifikaciju sa svijetom. Moguće su nervne krize i iznenadni potresi, što će ga natjerati na uzdržavanje od pretjerivanja i uvođenje strpljenja u bezgraničnu samoprojekciju. Timski rad donositi će mu plodove. Prihvaćati će kontrolu “grupnim glasanjem”. Vratiti će se na staru stazu ili će naći bolju...

ANTO ĐAPIĆ

horoskop,Anto Đapić

Anto Đapić

22. kolovoza 1958.

Fanatična žudnja za vlašću!

Horoskop gospodina Đapića «razotkriva» snažnu strast i ekstremno visoku osjetljivost, duh suprotstavljanja, intenzivnu potrebu za priznanjem i utjecaj na javnost ili mase. Voli biti «gospodar» nad nekim. Vješt je u filozofskim raspravama, stimuliranju zajedničkih ideja i nagovaranju. Kontaktira s vrijednim ljudima koji mu mogu biti korisni. Sposoban je slomiti opoziciju, ali samoveličanjem narušava odnose sa suradnicima. Važno je da teškoće riješava zajedno s drugima i da «grupnim glasanjem» prihvaća kontrolu!

 

Predsjednik HSP-a, gospodin Anto Đapić u svom horoskopu ima trostruku konjunkciju između Sunca, Merkura i Plutona, što je ukazanje poriva za preoblikovanjem samoga sebe, upornosti i temeljitosti, kompleksa moći koji graniči s megalomanijom!.! Naglašeno je tajnovit o svojim motivima i povremeno primjetno neumoljiv i prema drugima i prema sebi. Osjeća potrebu da učini nešto kako bi izrazio vlastito «ja» na silovit i ekstreman način. U stalnom je ratu sam sa sobom, ali ima i dovoljno jak magnetizam da zaintrigira sljedbenike. Vrlo odlučno napada sve što ne voli, osobito u situacijama gdje je moć presudna. Riječ kompromis ne uklapa se u njegov rječnik.

Dolazak tranzitnog Saturna na Sunce, Merkur i Pluton u horoskopu gospodina Đapića, potencirao je krajem kolovoza i početkom rujna 2007. njegovu ostavku na mjesto gradonačelnika grada Osijeka. Insistiranjem na svom stajalištu ali i vođen strahom od promašaja, doživio je gubitak kroz borbu za prevlast i našao se na rubu ponora. Ima dovoljno energije za nastavak penjanja, a ispod njega je mogućnost dubokog pada i potencijalno političko samouništenje?! Saturn uvijek donosi novu zrelost…

Sunce u sekstilu s Jupiterom i Neptunom je maštoviti idealizam Ante Đapića. Navikao je da mu se sreća uvijek smiješi pa u teškim vremenima sporo pomaže sebi samome. Siguran da se nikada ničega ne treba bojati, može mirno sjediti i propustiti stjecanje iskustva koja su mu potrebna za rješavanje teškoća. Najviše štete nanosi sebi nedostatkom ispravnog ponašanja i nemarom. Merkur u konjunkciji s Plutonom je težnja ka intelektualnoj nadmoćnosti. Posjeduje sugestivne moći, ali mu se događaju i krize živaca. Često je razdražljiv i uzrujan, nestrpljiv i arogantan. Osjeća potrebu da uči snažnim i dubokim iskustvima, čak i ako to podrazumijeva činiti nedopušteno. Ovaj aspekt je «kriv» za optužbe o plagijatu magisterija…, lažnom ili pogrešnom predstavljanju u pisanim djelima! S Merkurom u sekstilu s Jupiterom i Neptunom ima ohrabrujući način govora, i po navici u svemu gleda svjetliju stranu. Voli biti dobro informiran. Čuje neizgovorene riječi, čita među redovima, često zna kako će se stvari odvijati. To daje njegovom svijetu dodatnu dimenziju, dah fantazije. Idealizira više nego što bi trebao i može imati previsoko mišljenje o onima s kojima se druži. Venera u Lavu je dramatični ponos predsjednika HSP-a. Izmjena njegovih dubljih osjećaja s drugima može biti opterećena potrebom da bude u središtu pažnje. S Marsom u Biku dokazuje se postojano, konzervativno, tvrdoglavo. Teško mu je izraziti osjećaj odgovornosti. Sporo shvaća što je krivo. Sam sebi radi sjenu. Obično se koleba između forsiranja i povlačenja. S Jupiterom u Vagi teži rastu i osobnom poboljšanju usklađenim i objektivnim stavom, pravednošću i diplomatskim pristupom. Potreba da preispita sve strane problema može potkopati njegovo sigurno djelovanje ili odlučno razmišljanje. Saturn u Strijelcu ukazuje na snažnu potrebu za mentalnom disciplinom i jasnim formuliranjem vlastitih ideala. Slobodno traganje gospodina Đapića za istinom može biti ometeno zbog pretradicionalnih stavova, rane izloženosti dogmatičnom religijskom učenju, prenaglašavanja krivnje i kazne, i razbijanja iluzija. Važno je da rastjera sumnje u pravo da sam odlučuje o unutrašnjem ili duhovnom značenju svog života.

Planetarni tranziti u horoskopu Ante Đapića u vrijeme Parlamentarnih izbora ukazuju na sanjarenje i samozaborav u planovima, zbunjujuću motivaciju, frustraciju, tešku situaciju u okruženju, osjećaj nedostatka podrške! Gledat će na stvari suviše analitički. Svaka alternativa izgledat će mu neprikladna. Rezultati Parlamentarnih izbora neće optimalno zadovoljiti gospodina Đapića, ali utjecaj tranzitnog Plutona tijekom 2008. godine najavljuje njegovo «dizanje iz pepela», napredovanje i učvršćivanje osobnog položaja. Pluton će mu dati prodornu snagu i instinktivan osjećaj za pravi trenutak u kojem će koristeći prava i odmjerena sredstva manipulirati situacijom ili uspostaviti kontrolu nad nekim…

BORIS NOVKOVIĆ

horoskop,Boris Novković

Boris Novković

25. prosinca 1967., 15h 50min, Sarajevo

Romantični i umjetnički snovi…

Borisov poetični pjev proizvodi tugu, žaljenje, duboku iskrenu melankoliju, “božansko nezadovoljstvo” koje fascinantno privlači publiku!

 

Boris Novković je astrološki Jarac, s podznakom ili ascendentom u Blizancima..! Jarci su oprezni, istrajni, konzervativni, autoritativni, i brinu se o svom ugledu i izgledu. Saturn, vladar Sunca u Jarcu, nalazi se u Ovnu, i potrebu da se potvrdi i održi Boris izražava energičnim ulijetanjem u nova iskustva. On “ruši” svoju urođenu suspregnutost hrabrošću i odvažnošću, takmičarskim pristupom životu, odatle i sklonost sportu. Riskira sve zbog jedne stvari?! Sa Saturnom u Ovnu postoji fiksacija na sebe, želja da se prednjači i istražuje nepoznato, ali i nepovjerenje u druge. Samostalno djelovanje Borisu je naročito važno radi uživanja u postignutom. Sa Suncem u trigonu s Jupiterom i u kvadratu sa Saturnom, on zna uvesti zakon i red u svoj život. Sposoban je uzeti sudbinu u svoje ruke. Pažljivo procjenjuje šanse, i dobiva ono što zaslužuje. Sekstil Sunca i M.C. -a, ukazuje na popularnost, priznanja egu, potencijalnu slavu. Boris želi sam sebi biti šef!

Planet Merkur, (vladar acendenta) nalazi se u Jarcu, i on svoju radoznalost i razigranost izražava na opipljiv i praktičan način. Zna prionuti na posao. Njegova samodisciplina često puta je nagrađena. Sklon je suviše analitičkom gledanju na stvari. Borisu sreća dolazi preko odnosa sa drugim ljudima, ali Jarčevska povučenost i samodovoljnost mogu mu otežavati komunikaciju s drugima.

Borisov umjetnički dar “skriven je” u konjunkciji Neptuna i Sunce/Mjesec središnje točke. Ova planetarna konfiguracija ukazuje na preosjetljivost, sklonost ka mučenju sebe i osjećaju gubitka, ali i vrlo jako maštu, emocionalnu karizmu, pa i anđeosku aureolu! Ponekad je njegova kreativnost van staze. Osjeća pritisak za pregrupiranjem snaga i planiranjem iz početka. Potrebna mu je samodisciplina kako bi svoj glazbeni dar iskoristio na najbolji način! Trigon Mjeseca u Vagi i Marsa u Vodenjaku snažno naglašava Borisovu profinjenost, društvenost, pravednost, smisao za estetiku i to onu eksperimentalnu. Dokazuje se individualistički, ekscentrično i neovisno. Uzbuđuju ga nove mogućnosti i nove zamisli. Za potpuni emocionalni mir i sklad, važno je da razmisli prije ovog ili onog poteza, i da odvagne sve strane situacije.

Venera u Škorpionu pojačana je aspektima s Neptunom, Plutonom, i Marsom. Boris voli i ljubi intenzivno, beskompromisno, žestoko, strastveno, i opčinjavajuće. Izravan je i silovit, tajanstven i karizmatičan! Sposoban je pružiti svoje najdublje osjećaje. Događaju mu se veoma jaki i trajni romantični kontakti. Čezne za stanjem idealne ljubavi. Živi u sjaju romantičnih i umjetničkih snova. Jupite u Djevici govori nam da Boris disciplinirano pristupa vlastitu razvoju. On iskreno vjeruje u vrijednost svakodnevnog rada i osobnu disciplinu. Njegova velika potreba za savršenstvom, tjera ga da postane velemajstor svog umjetničkog obrta!

S Uranom u kvadratu s ascendentom Boris ostavlja dojam nemirne, promjenjive, zapaljive i hirovite osobe. Brzo se prebacuje s jedne stvari na drugu. Lako može učiniti nešto impulzivno, buntovno i provokativno. Domišljat je, ali i nestrpljiv, i ponekad ne iskorištava i ne usavršava svoja otkrića. Iz njega pojuri bujica, i napetosti je potreban izlaz. Kad je u najboljem izdanju, djeluje poput svježeg povjetarca… Boris će cijelu 2006. godinu imati tranzitni Neptun u konjunkciji s Marsom i u trigonu s Mjesecom. Ovaj planetarni utjecaj jača maštu i inspiraciju, ali donosi i hipersenzitivnost, rasipanje energije, i gubljenje fokusa. Boris će više puta mjenjati smjer djelovanja zbog nezadovoljstva. Ići će tamo gdje će mu trava izgledati zelenija. Doći će do izražaja generacijski jaz (u obitelji ili na estradi?), i potreba za oslobađanjem od stresa. Pokušavati će brzo rasplitati situacije, raščišćavati će stvari do savršenstva. Možda će “propustiti vlak” iz opreza. Iako će se povući iz društvenog kruga i štititi svoju poziciju, njegova emocionalna magija biti će vrlo djelatna!

U prosincu 2006. i siječnju 2007. godine progresivni Jupiter biti će u egzaktnom trigonu s Borisovim natalnim Suncem. U ovom razdoblju Boris će doživjeti stanje velikog zadovoljstva uslijed nekog priznanja ili nagrade. Zračiti će samopouzdanjem. Biti će prepun nade. Osjećati će ogromnu težnju za uspjehom. Moguća je važna točka preokreta. Slika njegove snage postati će jasna, no timski rad donositi će mu plodove. Znati će kako zadobiti ljubav...

SAI BABA

horoskop,Sai Baba

Sai Baba

23. studeni 1926, 06h 15min INT, Puttaparthi (81E00, 17N28)

Najsvjetlija Zvijezda na Zemlji

Dvadeset i trećeg dana mjeseca studenoga 1926. godine, u vrijeme izlaska sunca, rodio se Sathyanarayana. Bio je ponedjeljak svetoga mjeseca studenog posvećen obrednoj službi i štovanju Šive. Zvijezda Ardra (Betelgeuse, Alfa Orionis) koja je znamen samilosti bila je u usponu, pa je dan bio još prikladniji za štovanje Šive, a u tako rijetkim prigodama kada se podudaraju mjesec, dan i zvijezde izvode se posebni obredi štovanja u hramovima Gospoda. U sobi u kojoj se rodio pojavila se zmija! Ona je imala ulogu božanske zmije na kojoj počiva Višnu. Čarobnost djeteta nadilazila je svaki opis...

 

Sunce i Ascendent u horoskopu Sai Babe nalaze se na posljednjem stupnju Škorpiona koji se povezuje sa Nebeskim duhom, reinkarnacijom, inicijacijom, meditacijom i spasenjem. Baba je izjavio da je i prije rođenja znao gdje će se roditi. Odlučio je o mjestu i vremenu u kojem će prihvatiti ljudski lik, i došao je! Prvi dah je udahnuo u svanuće, u vrijeme kada je svjetlo pobjeđivalo tamu noći.

Ono što “pada u oči” u ovom horoskopu je stelij planeta (Saturn, Sunce, Venera) na Ascendentu, u kvadratu s Neptunom i trigonu s Uranom, a u sve je “umiješala prste” i zvijezda Bungula ili Proxima Centauri (28-29 Škorpion) koja je najbliža našem sistemu Misija Sai Avatara je proces samootkrivanja, što je bilo posebno naglašeno u Njegovom djetinjstvu, kada je morao potiskivati Božanske Moći kako ne bi izazvao preveliki šok kod ljudi oko sebe. Sunce Saturn “stopljeni u jednotu” u Škorpionu kvalitet je kontrolirane i disciplinirane energije, samoodricanja, ozbiljnog religijskog učenja. Poslušan, pošten, skroman i jednostavan, nikada nije bio u prilici da zaista bude dijete. Bio je čudo od djeteta! Škorpion u Njemu je intenzivna emocionalna snaga i intuicija, psihoterapija i iscjeljiteljstvo. On neprestano djeluje između ovog i drugog svijeta, i praktično shvaća skrivene stvarnosti. Zna s lakoćom proniknuti u srž ljudskog iskustva. Strog je ali i pravedan u procjeni drugih. Stimulira razvedravanje koje donosi psihološku slobodu. Kao stražar pred vratima nesvjesnog, nudi uvid u misteriozne mehanizme psihe i iskustva kroz koja opažamo smisao našeg života. Uči nas kako da nadrastemo strogu fizičku strukturu, nenadahnjujuće granice tijela, i postanemo gospodari svoje sudbine. Škorpion simbolizira smrt i novo rođenje, i Sai napušta svoje fizičko tijelo kako bi nekoga spasio u trenucima krize. Osjeća se odgovornim pomoći! Ujedinjenje koje se dešava na nivou osjećaja proizvodi tijek energije koji ga na kratko “izvodi iz njega samoga”. Božanska svijest i energija odvaja sebstvo od njegovog fizičkog nosioca. Spušta se u Plutonovo carstvo…, pronalazi blago do kojeg se teško stiže, posjeduje ključ za besmrtnost!

Venera u Strijelcu u spoju sa Suncem i Ascendentom u Škorpionu je Sveprivlačnost, ljubav drugih ljudi, smisao za ljepotu i sklad. Sai Baba sve radi s užitkom, voli biti okružen ugodnom atmosferom, uvijek je u najboljem izdanju kada je u pitanju izgled. Ljubazan je, darežljiv i poštovan. Zrači dobrotom.

Zvijezda Orionis ili Ardra (27-28 Blizanci) - na Descendentu, ukazuje na Saijevu moć zaustavljanja i rastjerivanja oluja!

Mjesec u Raku u konjunkciji je sa “središnjom točkom” Plutona i Sjevernog čvora i zvijezdom Sirius (12-13 Rak), plamtećim članom Oriona, najsvjetlijom zvijezdom neba! Ovo je predskazanje genijalnosti koju će svi priznati, i Živa Istina da nam se na Zemlju “spustio” Najbliži, Najsvjetliji, i Najsuosjećajniji Bog. Mjesec, Pluton i Sjeverni čvor u Raku je služenje drugima i zaštita ugroženih, otvorenost prema unutrašnjim silama, znanje kojim nam govori kako da eliminiramo stare osjećaje i predodžbe o sebi. Sai je Majka koja pokušava zadržati obitelj – čovječanstvo na okupu u najtežim vremenima. Ljudi, životinje, biljke, s Njim se osjećaju kao kod kuće. Kontakti sa Sai Babom donose pomoć i utjehu. Liječi mentalne i emocionalne patnje. Uokolo njegovog hrama događaju se masovna okupljanja. On je “visoki napon”, sudbinska privlačnost, životno važna veza za osobnu budućnost milijunima ljudi!

Mars u Biku u kvadratu s Neptun Pluton midopointsom ukazanje je natprirodne moći, jakih glasnih žica i opčinjavajuće čarobnog pjevanja! Bik je zemlja, opipljivo, materijalno..., sveti prah ili vibhuti - čudesni lijek protiv svih bolesti koji poteče poput rijeke milosti gdje god Sai to poželi. On poznaje tajna svojstva materije i proces (de)materijalizacije. Božanskom sviješću i naredbom misli istog trenutka se pomjeraju gusto spakirane molekule materije. Ono što se događa – događa se u tajnosti, kao nastajanje djeteta.

Uran u Ribama u 4. polju je sjeme prosvjetljenja, istraživanje prauzroka, spoznaja prošloga i budućega, orijentacija na (unutarnji) svemir, jasnoviđenje, proročka predviđanja, parapsihološka iskustva. Sai se osjećao strancem u obitelji, njegov rani dom bio je raspršen, domaći život neobičan -nalik komuni ili nekonvencionalnoj zajednici. Međunarodna slava Sai Avatara otpočela je usmjerenošću na zajednicu, i humanije i pravednije međuljudske odnose.

Ako živimo istinu i ispravnost, mir i ljubav, uz vodstvo Božanskog Učitelja Sai Babe možemo upoznati svoju duhovnu prirodu, učiti se sjedinjenju sa životom, i preporoditi se. Ako želimo transformaciju i uskrsnuće u višu svijest, duboko znanje i ovladavanje nesvjesnim, moramo se otvoriti nečemu većem i obuhvatnijem. Tajne sile nesvjesnog su životodavne snage za iscjeljenje, a prvi korak, nabujala žudnja…, mora doći iz nas samih!