Astrosport

početna

home

HRVATSKA NOGOMETNA REPREZENTACIJA - EURO 2008.

horoskop,hrvatska nogometna reprezentacija

Hrvatska nogometna reprezentacija

17.listopada 1990., 20h 15min, Zagreb

Romantični umjetnici nogometa!

U horoskopu hrvatske nogometne reprezentacije naglašen je “zračni” astrološki znak Vaga (i Beč i Austrija su pod vladavinom istog znaka!), što ih čini šarmantnim i profinjenim umjetnicima nogometa, miroljubivim, pravednim (fair play), uživalački kreativnim. Naglašena Vaga ukazuje na duh zajedništva, elegantnu ljepotu igre, sklad i takt(iku). Kad su u najboljem izdanju, igraju i glavom i srcem, plešu Bečki valcer...

 

Kozmička se energija u “zračnom” elementu i znaku (Vaga) pretvara u specifične oblike razmišljanja. Mentalni utisci, percepcija igre, geometrijsko razmišljanje i apstraktne ideje, međusobna komunikacija..., sve to ima ogroman značaj kod reprezentativaca. Na promjene događaja (rezultata) reagiraju promišljeno i objektivno procjenjujući. Svađe i rasprave donose im nesigurnost i nervozu. Previše se prepuštaju izvansportskim užicima? Vježbe disanja mogu im biti od velike psihofizičke pomoći! Za izbornika je presudno važno da majstorski uskladi (mentalno poticajni razgovori i zanimljive nove zamisli) sve polarnosti (specifičnosti pojedinih igrača i pozicija na kojima igraju) radi cjelovitosti momčadi. Negativan utjecaj Vage reprezentativce Hrvatske čini inatljivim (što ne mora uvijek biti loše) i podložnim laskanju. Ne rješavaju nastale probleme pravovremeno, izbjegavaju neugodne situacije, važu rezultat, prevrtljivi su i lako odustaju. Manekenski se zadovoljavaju površinskim zaglađivanjem stvari. Ne smiju ugađati protivniku, jer ih to vodi u osjećaj skrhanosti!!!

S Mjesecom i Marsom u trigonu reprezentativci primjenjuju mnogo raznih, usavršenih vještina. Ovaj utjecaj potencira snažne emocionalne reakcije i nemiran poriv da uspiju u svojim željama. Hrvatsku reprezentaciju osim romantizma i šarma..., odlikuje i zalaganje, brzina i djelotvornost, žestina i naglost, okretnost i spretnost, a povremeno i grubost i netaktičnost. Krasi ih inteligencija i oštar pokretan duh. Riskiraju za pobjedu. Znaju biti drski i bezobrazni, što je ponekad i potrebno, npr. da bi pobijedili reprezentaciju Engleske usred Londona. Mars u 12. polju horoskopa malo kvari stvari, igra im je često raspršena, pa gube utakmice i reputaciju. Mašta izaziva greške, traže nemoguće savršenstvo?! Merkur i Venera u kvadratu sa Saturnom ukazuju na pažljivo procjenjivanje protivnika. Žele znati svaku pojedinost o suparniku. Nisu spontani, već podosta ukočeni. Emocionalno su ranjivi i ponekad teško pokazuju puno žara. Aspekti Merkura i Venere sa Saturnom oslikavaju mukotrpan uspon, borbu s jakim preprekama, spremnost na težak rad (trening), trezvenost i moć koncentracije.

Mars u sekstilu s Jupiterom ukazuje na žestoki entuzijazam i probitačnost, “atletske mišiće” Hrvatske nogometne reprezentacije. Igrači posjeduju više nego dovoljno vitalnosti i borbenosti da se mogu suočiti s bilo kakvim problemom (protivnikom) koji im se nađe na putu i u stvari su ih skloni olako shvaćati. Vole iznositi mišljenja (velike riječi!) i dobri su propagandisti. U ovom se aspektu skrivaju njihovi uspješni rezultati, nagon za priznanjem, ponos, gordost i osjećaj časti što igraju za Hrvatsku domovinu. Potreba da djeluju impresivno i da dobiju priznanje od drugih vodi ih do pouzdanja u sebe. Osjećaju se blagoslovljeni što igraju vlastitu ulogu! Nijemci su nacija kojom vlada planet Mars, i “sretan aspekt” između Marsa i Jupitera u našem horoskopu otkriva da ih - obožavamo pobijediti!

Saturn u sekstilu s Plutonom ukazuje na potrebu za uravnoteženjem uspješnosti, preciznosti “u radu” i obavljanju dogovorenih dužnosti. Napor bi trebali usmjeriti na razvoj sustavnog pristupa igri i taktici. Ovaj aspekt ukazuje na samodisciplinu, veliku upornost, snažan poriv za moći i intenzivno jaku ambiciju Hrvatske nogometne reprezentacije. Poput vještih stratega možemo strpljivo čekati priliku da s kamatama naplatimo onima koji su nas nadigrali i osramotili. Igrači se stalno pokušavaju dokazati, kako sebi tako i drugima, i funkcioniraju dobro u kritičnim okolnostima i pod (velikim) pritiskom; ustvari izgleda da samo tada shvaćaju puni potencijal naše nogometne reprezentacije.

DINAMO ZAGREB

horoskop,Dinamo

Dinamo Zagreb

Izdaja u Amsterdamu?!

Sunce u Blizancima zateklo se se tog proljetnog (9. lipnja 1945.) dana u kvadratu s Jupiterom u Djevici, i taj «rođendanski utjecaj» (neuništivi entuzijazam i živahnost) ostavio je trajan pečat na sudbinu plavomodrog Dinama. Ovaj klub ulijeva nadu, radost i vjeru u navijačka srca, iako je (ili baš zbog toga) od samog osnutka u bivšoj državi bio «nevoljeno dijete» zbog nacionalnih i domoljubnih konotacija. Dinamovci imaju golemu potrebu za samozadovoljenjem čineći nešto veliko, nešto što će privući pažnju (naj)šire javnosti. Često riskiraju prepuštajući se neutemeljenom optimizmu, nerealnom idealizmu i hvalisanju, nakon čega obično moraju pretrpjeti neke prilično teške udarce. Ovaj se obrazac ponavlja previše učestalo da bi bio slučajan. Zapisan je u zvijezdama!

 

Sljedeća opasnost je u precjenjivanju; njihova mogućnost razvoja je stalno u raskoraku s egom, te ovaj odjednom postaje napuhan. Radi se o prevelikim, grandioznim planovima (stadion), bez mogućnosti za njihovu realizaciju, što vodi razočaranju. Ovo je vidljivo i kod sadašnjeg izvršnog dopredsjednika (autokratsko vodstvo i strah od rastanka) Zdravka Mamića. Samouvjerenost i nerazboritost njegovi su loši savjetnici i navode ga na velike rizike (kupovina čudnovatih igrača iz inozemstva) pod izgovorom pronalaženja lakog načina posljedica nepromišljenosti ili spasa, neminovnim dolaskom (samo jednom – Eduardo) njegovog anđela čuvara. Nerijetko preuveličava znakovitost svojih poruka, bilo da je malo presiguran u način na koji ih predstavlja (nedostatak samokontrole), ili je previše zatvoren za kritiku i sugestije izvana. Vrlo je loš slušatelj. No, s druge strane, može zračiti puno topline i biti izvanredno darežljiv. Iako voli pretjerivati, to obično nije zbog neiskrenosti nego zbog sklonosti da stvari (uključujući sebe i Dinamo) vidi većim i boljim nego što jesu.

Sunce i Jupiter oslikavaju imućne direktore, veliki biznis, krupni kapital iz inozemstva ili od stranih tvrtki. Velika potreba za savršenstvom motivira spremnost igrača za osobnim i kolektivnim poboljšanjem. Često pridaju preveliku pažnju detaljima. Ili od šume ne vide drvo, ili od drveta ne vide šumu! U idealnom slučaju, igrači disciplinirano pristupaju vlastitu razvoju, i iskreno vjeruju u vrijednost «svakodnevnog rada» i osobne discipline. U dinamovom igračkom kadru povremeno se pojavi Jupiterov igrač srećonosac (Niko Kranjčar, Luka Modrić...) sa spontano korisnim nogometnim majstorstvom! U negativnom kontekstu, napet odnos između Sunca i Jupitera ukazuje na pretjerano trošenje novaca od strane vlastodržaca, nedostatak sreće i morala, miješanje neke neupitne sile ili autoriteta (prvi predsjednk Franjo Tuđman mjenjao ime kluba), nepopraviv poremećaj (i zbog destrukcije navijača) planova.

Rođenjem u promjenjivom, «zračnom» i nervoznom znaku Blizanaca nogometni klub Dinamo je predodređen za prilagođavanje i stalne promjene. Za igrače, trenere i direktore važni su mentalni utisci, naročito u vezi s međusobnim odnosima. Igrači osjećaju potrebu da prime priznanje za svoje intelektualne sposobnosti, što je vidljivo i kroz imidž bivšeg kapetana momčadi Zvonimira Bobana. Sloboda povezivanja ideja i šarolika raznolikost društvenih kontakata neophodni su im da se potpuno izraze, otud stižu afere o noćnim izlascima i ljubavnim pustolovinama, vezama i brakovima s prekokrasnim ljepoticama. Blizanci su manekenski znak, i karakterizira ih vječna mladolikost. Kontinuirano pomlađivanje sastava jedna je od važnih i stalnih dinamovih potreba! Igračima je teško održati ustrajan trud u jednom području (profesionalni nogomet) zbog mnogo drugih raznovrsnih interesa. Njihova emocionalna energija često je raspršena u raznim smjerovima, i to je jedan od razloga za loše rezultate. Sukob volje i emocija kvari im javne nastupe na terenu. Za igrače je jako važno da se pred svaku utakmicu isključe iz trenutnih doživljaja svakodnevnog života i tako postignu objektivnost, perspektivu, te razuman i promišljen pristup onome što rade na terenu. S Venerom i Neptunom u inkonjunkciji igrači uživaju u (naporne pripreme u idiličnom krajoliku) dodiru s prirodom. Da cijene materijalno dobrostanje, luksuz, lijepe stvari i počasti, ne treba ni spominjati. Reagiraju nepredvidljivo, krajnje su osjetljivi na osjećaje i stavove publike, a posebno kritike novinara. Ponekad su previše poslušni i spremni na kompromise; ili postaju povučeni (lijeni) i potpuno ravnodušni. Povlače se u svijet snova gdje mogu kontemplirati o idealnoj igri Dinama. Brzo se pokolebaju. Venera i Neptun potenciraju veliki početni zanos, nerealnu čaroliju koja završava spuštanjem na zemlju s treskom!

Neaspektirani Mars u Ovnu, agresivni je oblik instinkta za samoočuvanjem dinamovih navijača. BBB-i pretjerano naglašavaju svoj ekstremizam. To iskazuju u svom nemiru, nesposobnosti da mirno sjede, pokušajima samodokazivanja, strasti prema sportu. Vrlo su vatreni i odlučni, što često stvara neugodne posljedice. Duh hrabrosti i odvažnosti obuzima ih na prepad i navodi da uđu veliki rizik. U svom «ružnom izdanju» kolektivno stvaraju iznenadnu srdžbu i izljeve bijesa, kratkotrajne ali snažne vanjske eksplozije. BBB-i su poput snažno stisnute opruge koja može odskočiti u svakom trenutku, a to se u posljednje vrijeme prečesto događa. Zbog teškoća prilagođavanja situaciji na terenu (konstantna napetost s mnogo odlučnosti) nastaje njihov nasilni potencijal. Trebali bi obuzdati svoj entuzijazam i zapamtiti da je lako započeti stvari, no treba vremena i truda da se završe. Moraju naučiti prihvaćati odgovornost za svoje postupke.

 

6. rujan 1967. godine

 

Pobjeda protiv Leeds Uniteda, ostala je upamćena kao iznenadni kreativni bljesak jedne genijalne generacije. Bio je to korjenit zaokret i otklon od norme. Igrači su u potpunosti iskazali svoje individualne i jedinstvene zajedničke kvalitete.

 

26. studeni 1969. godine

 

Pobjeda protiv Marseja bio je trenutak oduševljenja i fantazije, jake želje za priznanjem, dobre kombinacije energija i dinamike suradnje s kojom su trasirali put ka euoropskom proljeću i zemlji snova.

 

Četvrtak, 17. prosinac 2009., 19h, Zagreb

 

Veliki plan (osvajanje velikih razmjera) dolazi u fokus! Igrači će prionuti na posao, znati će što trebaju učiniti, njihova disciplina bit će nagrađena. Ipak, planetarni poredak u cjelini najavljuje stanje koje zavarava. Imaginacija gubi sidro, teškoće u suočavanju s problemima, nasilno uvođenje promjena, planovi bez izgleda za ostvarenje. Pokušavati će uhvatiti bit stvari. Slijediti će san. Dinamo pobjeđuje rumunje, a Ajax (nelegalno) kiksa? Rezultat iz Amsterdama doživjeti ćemo kao čin izdaje, nemoralnu aferu, gubitak novca?! Siroče Dinamo (opet) ne odlučuje sam o svojoj sudbini, i to je to.

 

Petak, 18. prosinac 2009, Nyon, 13h

 

Visoka napetost, uzrujavanje, težnja ka pobuni, nasilnost, projekcija sanjalačkih emocija, osjećaj da se nešto izgubilo, provala depresije, odvajanje radi traženja svog puta.

Promjene u upravljačkoj strukturi potencirati će (od ožujka 2012.) tranzitni Pluton u opoziciji s natalnom Saturn/Sjeverni čvor konjunkcijom. Netko Svemoćan, zaigrati će ulogu žrtve i odustati će od borbe?