Astromedicina

početna

home

OD GLAVE DO PETE ZAPISANI U ZVIJEZDAMA!

astro

Vodenjak može iskoristiti briljantnost svoga uma koji ponekad graniči s ludošću za izume visoke tehnologije. Ribe svoju “smušenu” psihu mogu tako dobro upoznati da same postaju psihoterapeuti, dok Škorpion ima strahovito brzu moć ozdravljenja.

 

Horoskop za svakoga ima različito značenje: jedni ga doživljavaju kao čistu besmislicu i potajno se smiju svima onima koji iole drže do njega, drugi sa zanimanjem prate astrološke "prognoze" u časopisima i ubrzo ih zaboravljaju, dok treći strastveno proučavaju sve što ima veze s horoskopom i astrologijom. Koliko god bili skeptični, jedno moramo priznati: svi u sebi pronalazimo barem dio karakteristika kojima astrolozi opisuju naš znak. Isto tako, nitko od nas se ne bi oglušio na konkretni savjet da moramo biti oprezni u određenom razdoblju, i to sa nekim određenim organom. Astromedicina, grana astrologije, neka je vrsta dijagnostike: astrolozi tvrde da je u zvijezdama “zapisano” sve što se tiče svijeta, pa tako i zdravlje čovjeka. Svaki astrološki znak ima svoje prednosti i mane, svaki ima predispozicije za određeni poremećaj u organizmu.

 

Kako bismo saznali zanimljive pojedinosti vezane uz astromedicinu, otišli smo u Sesvete, u Bjelovarsku 32 i razgovarali s astrologom Wladyslawom Josipom Miletićem, vlasnikom Astroteke koji osim vođenja škole astrologije, izrađivanja natalnih, usporednih i solarnih horoskopa, mnogo ljubavi i vremena “troši” na učenje i istraživanje astromedicine.

 

Obilježeni "od glave do pete" – od Ovna do Ribe Gospodin Miletić tvrdi da je za astromedicinu najvažnije dobro pogođeno vrijeme – tzv. tyming i spoznaja mogućnosti. Njihova kombinacija daje astrologu ideju o dijagnozi – prepoznavanje nečijeg potencijala (uvidom u natalni horoskop) da razvije neku bolest. Astromedicina njeguje holistički pristup u liječenju. Čovjeku se pristupa na svim razinama: fizički, mentalno, emocionalno i spiritualno. U radu s klijentom uz pomoć natalne i progresivne karte poštuje se znanstvena medicina, ali se konzultira i alternativa. “Četiri elementa” astrološke tradicije (vatra, zrak, voda, zemlja) odnose se na vitalne sile ili energije koje čine cjelokupan svijet, zajednički svim ljudskim bićima. Bez obzira na astrološki znak, svaka osoba u sebi nosi obilježja svih znakova i elemenata. Nije bez razloga Ovan na prvom mjestu, a Ribe na posljednjem: Ovan označava glavu, a Ribe pete. Znači, horoskop obuhvaća cijelog čovjeka! Svaki horoskopski znak pokriva određene organe u organizmu. Isto kao što pojedini znakovi češće imaju probleme s organima koje označavaju, tako ih mogu i iskoristiti sebi u korist. Primjerice, Vodenjak može iskoristiti briljantnost svoga uma koji ponekad graniči s ludošću za izume visoke tehnologije. Ribe svoju “smušenu” psihu mogu tako dobro upoznati da same mogu početi provoditi psihoterapiju i tako pomagati drugima. Astromedicina gleda na život dualno: u sebi nosimo dobro i loše; obje strane trebamo prihvatiti kao dio sebe, iscjeljivati loše, usavršavati ono dobro.

Kod vatrenih znakova stvara se image energije koja se rađa u Lavu, prenosi ga Strijelac, a primjenjuje Ovan. Ovan se odnosi na glavu, crvena krvna zrnca, adrenalin, ego. Primjerice, kada osoba koja u svome horoskopu ima naglašen znak Ovna potiskuje bijes u životnom razvoju, ona će gotovo sigurno patiti od migrena. (Poanta je da osobitu pažnju trebamo usmjeriti prema naglašenim planetarnim konfiguracijama u našem horoskopu rođenja koje predstavljaju određene organe!) Kod Strijelca je zanimljivo primijetiti da je njegov vladar najveći planet – Jupiter, a sam znak obilježava najveći organ u tijelu – jetru. Uz jetru kao slabu točku, Strijelci trebaju obratiti pažnju i na bedra, kukove, pankreas, slezenu i bronhialni sistem. Lavovi moraju voditi računa o srcu, kralježnici, očima, arterijama. Vatreni znakovi su na određeni način najvitalniji znakovi u Zodijaku jer imaju najviše energije koju im daje vatra, iako puno toga ovisi kako i koliko koriste svoj vatreni entuzijazam.

U zračne znakove ulaze Vaga, Vodenjak i Blizanci. Zrak je povezan sa svim oblicima živaca i odnosima s okolinom. Vaga vlada donjim dijelom leđa, bubrezima, mjehurom. Vodenjak osim živčanog sustava vlada zglobovima, cirkulacijom, dišnim organima. Blizanci su također osjetljivi na dišne organe, pluća, živce, često grizu nokte i “cupkaju” nogom. Za njih su karakteristične povrede šaka, ramena, ruku i prstiju.

Element vode upravlja tekućinama u tijelu, od hranjenja fetusa do eliminacije otrova iz tijela. Ribe imaju problema s nogama, stopalima, venama, slabokrvnošću. Simboliziraju funkciju krvi, pa često trebaju pregledavati krvnu sliku koja će im ukazati na eventualne bolesti. Ribe su sklone ovisnostima, često haluciniraju i žestoko sanjaju. One spadaju u jedan od “završnih” ili karmičkih znakova, rađaju se krajem zime, što znači da je kod njih u pitanju neminovnost krize. Ribe označavaju psihu i obilježene su emocionalnim pometnjama i zbrkama. Ostala dva naglašeno karmička znaka su Djevica i Škorpion. Djevice se rađaju krajem ljeta, nose fizički teret i predstavljaju proces pročišćenja za daljnji razvoj. Škorpion ima najsnažnije negativne žudnje, sumnjičavost, ljubomoru, nepovjerenje i strah od osjećaja, najjače je povezan s onim animalnim u čovjeku. Znak je smrti i ponovnog rađanja, a može se pohvaliti time da od svih znakova, najbrže ozdravljuje! Od vodenih znakova tu su još Rakovi koji trebaju paziti na probleme sa želucem koje izaziva nervoza (kuhaju u sebi…) i potiskivanje problema.

Zemlja upravlja kostima i zglobovima, pa Bik, Djevica i Jarac moraju biti s time na oprezu. Jarac može imati problema s kožom, kostima i zglobovima (reuma), a Bik sa štitnjačom, vratom, grlom, krajnicima i sinusima.

Idealno vrijeme za uvid u moguća karmička događanja bilo bi od nekoliko mjeseci do godine dana prije aktualizacije zdravstvenih problema. Svaka osoba doživi tijekom godinu dana otprilike pet ili šest karmičkih događaja. Oni se mogu predvidjeti u natalnom i progresivnom horoskopu, pa možemo ranije reagirati s dijagnostikom! Dakle, koliko god bili skeptični, možda ipak ne bismo smjeli zanemariti činjenicu da nam uvijek iste bolesti zadaju probleme. Zanimljivo je da djeca i majke koji pate od istih bolesti većinom u svome horoskopu imaju naglašene iste planete i znakove. Ako nas je priroda oblikovala od glave do pete, vjerojatno je sve to skupa morala negdje i zapisati. Možda upravo u zvijezdama!

 

pripremila: Blanka Doko

ASTROMEDICINA - MUDROST KOJA TRAJE 5000 GODINA

astro

Astronomija proučava nebeska tijela da bi odredila prirodne zakone koji njima upravljaju i razumjela razvoj fizičke strukture svemira; astrologija opisuje utjecaj tih tijela na ljudski karakter i život. Središnja je ideja astrologije ta da obrazac života osobe – ili karaktera, ili naravi – odgovara obrascu planeta u trenutku njenoga rođenja. Takva je ideja stara koliko i svijet – da sve stvari nose biljeg trenutka u kojemu su rođene. Čovjek je mikrokozmos ili minijaturna verzija svemira, povezan sa zvijezdama sustavom srodnosti. Kako je gore, tako je i dolje. To je sveta srž astrologije. Astrologija povezuje karakter i slijed životnih zbivanja s prirodom, kojom upravlja nebo, a čiji je poredak i kretanje odredio sam Bog. Kvalitet vremena ne razlikuje se samo iz trenutka u trenutak već i od mjesta do mjesta. Sve dobiva nebeski otisak trenutka svog rođenja i iz tog uzorka ili obrasca može se tumačiti sudbina. Astrologija djeluje prema nepromjenjivim zakonima. Želja za razumijevanjem tajnog djelovanja prirode stvorila je intelektualno okruženje povoljno za pokuse i induktivno razmišljanje.

 

Pravo na uporabu pojma znanstveni, znanstvenici dodjeljuju isključivo sebi. Bio bi primjereniji određen stupanj poniznosti pri pokušaju procjene vrijednosti astrološke doktrine – ili „učenja“ – koje je preživjelo tisuće godina. Astrologija nudi mnogo više no što je moderno oko sklono uočiti.Medicinska astrologija ili astromedicina je vještina utvrđivanja bolesti i slabosti, kojima je neka osoba naklonjena, kroz proučavanje njenog osobnog horoskopa. Točnost prosuđivanja zahtijeva bogato iskustvo i sposobnost sagledavanja horoskopa kao cjeline; uspostavljanje ravnoteže i mnogostrukih veza između raznovrsnih i često suprotstavljenih svjedočanstava prije donošenja temeljnog zaključka. Čak i kada su latentna tjelesna oboljenja jasno vidljiva na rodnoj karti, njen „vlasnik“ može proživjeti čitav svoj život, a da se ti inherentni nedostaci ne ispolje. U stvari, jedan od glavnih ciljeva medicinske astrologije je prevencija pojave bolesti u onim razdobljima života određene osobe, za koje njen razvojni horoskop pokazuje da će biti izložena neskladnim planetarnim utjecajima. Duboko ukorijenjen princip astrologije tvrdi da „zvijezde usmjeravaju, a ne prisiljavaju“. Zato je važno zapamtiti da je zdravlje uvijek moguće popraviti, i da se nevolje koje zadaju planete mogu otkloniti u velikoj mjeri. U domenu preventivnih medicinskih ispitivanja, stručno izrađen horoskop mogao bi biti od velike pomoći. Na primjer, medicinski astrolog, koji zna da se izražen i štetan utjecaj Jupitera vezuje za probleme jetre, može odrediti, iz drugih planetarnih aspekata, hoće li se, i kada, manifestirati bolest vezana za taj organ. S druge strane, enzimska analiza u laboratoriju, može ustanoviti tegobu tek kada je ona već uhvatila maha. Isto važi za sve entitete bolesti. Svaki od njih posjeduje odgovarajuću planetarnu formulu i konstantu u natalnoj karti, koja upozorava iscjelitelja upućenog u astrologiju, i omogućava mu da dođe do ranije i, ponekad, točnije dijagnoze, nego doktor koji zavisi od opservacije simptoma, laboratorijskih analiza i pacijentove povijesti bolesti. U slučaju smrtonosnih bolesti takav rani „sistem za uzbunjivanje“ može značiti razliku između života i smrti.

 

U Egiptu, čak i prije Prve dinastije, astrologija, medicina i religija bile su objedinjene. Znanje koje se ticalo nekih, egzotičnijih preparata čuvano je u velikoj tajnosti, a mogli su ga steći samo inicirani svećenici. Tijekom mnogih stoljeća većina je ezoteričke tradicije za nas izgubljena. Moderni farmakolozi imali bi što naučiti iz izgorjelih egipatskih arhiva. Hipokrat (460-377.p.n.e) poznat kao otac medicine, duboko je proučio astrologiju. Inzistirao je na tome da njegovi studenti svladaju astrologiju, jer ona pomaže u određivanju vremena kad je pacijent u najvećoj opasnosti. Doktor ne može biti svjestan kolika je nužna potreba za astro-dijagnozom, dok je u svojoj praksi nije koristio bar nekoliko godina! Na sveučilištu u Bologni, geslo medicinske škole je glasilo: “Liječnik bez astrologije je poput oka koje ne vidi.” U to je doba student koji bi izašao na ispit najprije dobio pitanje: “Gdje tražiš bolest?” Točan odgovor je bio: “U šestoj kući horoskopa.” Dr Carl Jung je proročki izjavio: “nema sumnje da će astrologija biti priznata od strane psihologa, jer astrologija predstavlja zbir sveukupnog psihološkog znanja antike.” Dr Jung je antičku mudrost nazvao scientia intuitiva, čiji su postulati zasnovani na tisućljetnom iskustvu, zabilježenom u kolektivnom nesvjesnom. Nema općeg slaganja u odgovoru kada je uspostavljena veza između astrologije i medicine. Pronalazimo je već u razdobljima prapovijesti. Većina povjesničara drži da početak astrološke medicine treba tražiti kod starih Kaldejaca koji su prvi sistematski proučavali zvijezde i planete i vodili točne bilješke o njihovim kretanjima.

 

Poput crte pulsa na bolničkome monitoru, hod ili putovanje Mjeseca duž ekliptike opisuje ritmičnu terapijsku crtu. Za astromedicinu je najvažnije dobro pogođeno vrijeme – tzv. tyming i spoznaja mogućnosti. Njihova kombinacija daje astrologu ideju o dijagnozi – prepoznavanje nečijeg potencijala (uvidom u natalni horoskop) da razvije neku bolest. Astromedicina njeguje holistički pristup u liječenju. Čovjeku se pristupa na svim razinama: fizički, mentalno, emocionalno i spiritualno.

Zdravstveni problemi mogu se predvidjeti u natalnom i progresivnom horoskopu, pa možemo ranije reagirati s dijagnostikom. Naravno, samo je po sebi razumljivo da će, kada se simptomi bilo koje bolesti pojave, osoba konzultirati liječnika u vezi sa stanjem svog zdravlja! Prije svake astrološke konzultacije, pažljivo izrađujem i proučavam određeni horoskop. Na taj način klijenta dočekujem pripremljen, i s mnogim važnim uvidima o njegovim ili njezinim potencijalima i predispozicijima, kao i trenutnoj situaciji u kojoj se nalazi. Razgovor obično počinje s pitanjima o klijentovoj prošlosti (važne promjene i prekretnice, eventualni traumatični događaji...), potom pažnju usmjeravam na trenutnu životnu situaciju, i na kraju slijedi pogled u budućnost.

Pokušavam obuhvatiti klijentov život u cjelini - djetinjstvo, utjecaj roditelja, stupanj samorealizacije, kakvoću svijesti, svjetonazor, frustracije i komplekse, zdravstvene tegobe, ono dobro i snažno i vitalno što je osoba razvila ili (još) nije razvila, a to je zadatak koji traži mir, tankoćutnost, iskrenu posvećenost, duboko zadiranje u problematiku osobe i mogućnosti za razrješenje ili iscjeljenje. Bezuvjetno uvijek, do izražaja mora doći ljubav za čovjeka i sreća ako se nekome može pomoći konstruktivnim savjetom i smjernicom. Ako se gomilaju negativni utjecaji, tada to osobi i kažem, ali na umirujući način, bez senzacija, fatalizma i naglaska (sugestije) lošeg. Uvijek postoji svjetlo u tunelu, i astrolog mora znati otkriti i vidjeti snagu u čovjeku i pomoći mu da osvijesti vlastite revitalizirajuće sile. Moj zadatak kao astrologa je, osim određivanja tyminga početka ili završetka određenog ciklusa ili procesa..., u poticanju osvješćenja revitalizirajućih sila u osobi, a za to me osposobljava dugogodišnja praksa, uvid u cijelinu (života osobe) horoskopa i čistoća (savjest, odgovornost, poniznost) vlastitog života. Astrologija je božanski dar, i beskrajno sam zahvalan Stvoritelju na tom iscjeljiteljskom daru. Molitva i zahvala Bogu dolazi na početku i na kraju konzultacija! Što više unutrašnjeg mira netko posjeduje, više je u doticaju sa svojim izvorom, sa svojom unutrašnjom snagom. Iz unutrašnjeg mira čovjek nalazi svoje istinsko određenje. I to ga čini sretnim.

 

Horoskop je toliko fino ugođen da “uz najmanji pomak stupnja ascendenta i sjenku prisutnosti planeta osoba može od slavne karijere spasti na prezren i mukotrpan rad.” Blizanci rođeni u razmaku od nekoliko minuta mogu imati posve različitu sudbinu! Ciceronov kolega Nigidije Figul, da bi prikazao kakvu razliku može izazvati mali interval, brzo je dvaput uzastopno udario lončarsko kolo i potom pokazao razmak između tragova. Svake četiri minute novi stupanj izdiže se iznad horizonta i daje potpuno različito tumačenje djetetove sudbine. Radijski stručnjaci, “rade s djelićima sekunda”, izrađivači staklenih leća s “milijuntim dijelovima centimetra”. Tako je i s blizancima, kod kojih mala razlika u vremenu rođenja može dovesti do “značajne razlike u osobinama i tempiranju događaja”. Da nema utjecaja zvijezda, djeca bi bila ista kao i roditelji. U medicinskoj astrologiji natalna se karta koristi da bi se odredio pacijentov temperament, što pomaže liječniku odrediti odgovarajuće liječenje, dok se dekumbiturna karta – od latinskog decumbo, što znači “pasti ili leći” – izrađuje za početak bolesti (ili za trenutak kad je pacijent odlučio posjetiti doktora) a služi kao pomoć u dijagnosticiranju bolesti, kao i tome da pokaže njen tijek ili razvoj i da uputi na lijek. Naslijeđe, okolina i obrazovanje igraju ulogu, ali u konačnici vlada vrijeme rođenja. Začetnik moderne “humanističke” astrologije je Dane Rudhyar, koji je 1936. napisao Astrologiju osobnosti. U knjizi tumači natalnu kartu kao “mapu psihe” koja omogućuje astrologu da poput terapeuta prodre u najtamnije zakutke sebstva i da pod vidom planetarnih tranzita shvati psihološke krize. Tijekom posljednjih nekoliko desetljeća napredak u fizici i srodnim disciplinama narušio je dotada prevladavajući materijalistički koncept svemira. Eksperimenti koji se trenutno izvode u drugim granama znanosti također ponovo otkrivaju neke od prastarih astroloških istina. “Suptilne promjene u intenzitetu geometrijskog polja mogu utjecati na živčani sustav, mijenjajući elektromagnetsko polje samog ljudskog tijela”. Medicinska astrologija je spremna otići korak dalje. Ona želi pokazati kako su iste sile odgovorne ne samo za psihološke promjene u ljudima, već i za organske slabosti i predispozicije. Živi organizmi u dužim razdobljima izolirani u hermetički zatvorenim odjeljenjima, i dalje reagiraju na suptilne, vanzemaljske utjecaje koji prodiru u njihovu vještački stvorenu izolaciju. Dr. Maki Takana, sa Sveučilišta Toho, u Tokiju, otkrio je da se sastav ljudske krvi mijenja reagirajući na sunčeve erupcije, pomračenja i promjene koje nastaju u svitanje.

 

U porastu je broj liječnika koji astrologiju koriste kao skrivenu pomoćnicu u dijagnostici, iako još uvijek ne misle da bi obznanjivanje ovakve činjenice bio profesionalno mudar čin. Neki od njih i sami uspješno izrađuju horoskope, dok drugi koriste za to usluge konzultanata. Medicinska znanost također počinje prihvaćati individualne razlike u potrebama za biokemijskim solima, hranjivim materijama i vitaminima. Ovog mišljenja se već dugo drže astrolozi, koji poučavaju da rođeni u svakom znaku zodijaka imaju određene nutricionističke zahtjeve i nedostatke, uslovljene svojim planetarnim tipom. Samo ispravna dijeta neće, naravno, osloboditi organizam bolesti. Dobro je poznato da naš emocionalni život također igra značajnu ulogu u razvoju fizičkih oboljenja. Jednako je važno prepoznati i ispraviti psihološke slabosti, kao i izaći na kraj sa nedostacima tjelesnog sustava, ucrtanim u natalne karte.

 

Ako astrologija pokušava predvidjeti budućnost, to, među ostalim disciplinama, čine i meterologija, medicina i ekonomija. Meterolog prognozira vrijeme (ne uvijek točno) prije nego što se dogodilo, ekonomist (ne uvijek točno) ekonomske trendove, liječnik (ne uvijek točno) tijek bolesti. U Hrvatskoj se astrologija sporo uspinje na visine koje zaslužuje, za što su zaslužni ponajprije sami (ne)profesionalni astrolozi, ali i društveno okružje koje na tu vještinu (pramajku svih znanosti) gleda s podsmijehom i kao zabavu za praznovjerne. Ipak, utjecaj astrologije i kod nas i u svijetu polako ali sigurno raste. Postoji dvogodišnji studij astrologije u Rijeci (upis zanimanja u radnu knjižicu). Školu astrologije organizira i Otvoreno Sveučilište u Zagrebu, UAH (udruga astrologa Hrvatske), kao i HDAS (Hrvatsko društvo astrologa i srodnih djelatnosti).

BIG BROTHER 1 - horoskopi

astro

SAŠA

Pinokio u zemlji čudesa….

 

Sašu prati sreća. On je filozof genijalac, borac za snove, idealist i romantik. Velikodušan je i nesebičan. Zanima ga veliki biznis, pa i scenska umjetnost. Probleme mu stvaraju njegovi megalomanski projekti. Saša ima golemu potrebu za samozadovoljenjem čineći nešto veliko, nešto što će privući pažnju drugih. U ljubavi se bori (u sebi) između tradicionalnog i nekonvencionalnog svjetonazora. Sklon je vidjeti stvari boljim i većim nego što jesu. Prolaz Urana "preko" njegovog ascendenta otpočeti će u svibnju 2005., a cijela priča će potrajati sve do kraja 2006. U tom razdoblju Saša će promijeniti mjesto boravka, preseliti će se u moderan (arhitektonski otkačen…) stambeni objekt u kojem će moći biti svoj na svome. Bilo bi dobro da se pripazi svoje pretjerane darežljivosti. Sada, u siječnju, mogao bi negdje egzotično daleko otputovati…

 

ALEN

Princ u centru pažnje svemira!

 

Alen je nemiran, tankoćutan, i preosjetljiv. Sugestivan je i uvjerljiv govornik, stalno traži od sebe i od drugih nove perspektive. Njegove misli su tajanstvene, govori šutnjom! Alen se bori između svojih materijalnih i duhovnih potreba. Voli se pokazivati u društvu i javnosti. Hoće da ga se hvali, voli luksuz, strastven je, teatralan i humorističan. Zna osjećaje držati pod kontrolom, važan mu je status, ima autoritativnu i konzervativnu majku. Traži lijepu, ali i poslovno uspješnu ženu. Tranzitni Jupiter je tijekom studenog i prosinca 2004 "prošao" Alenovu natalnu Veneru i on se doista zaljubio u Marinu! Svojevrsno finale njegove i Marinine ljubavne priče biti će u rujnu 2005, svašta je moguće, pa i ženidba! U kolovozu 2005 materijalizirati će se i neke njegove poslovne, medijsko zabavljačke, želje i ambicije. No, i u ljubavi i u poslu, morati će se kontinuirano truditi!

 

ZDRAVKO

Humani ekscentrik!

 

Zdravko je ekscentrični Vodenjak. Human je i društven, ali i vuk samotnjak i čudak. Voli eksperimentirati u laboratoriju svog mozga poput profesora Baltazara. Važno mu je da se njegov originalni individualizam poštuje. Sposoban je za pravu, duboku ljubav, ali ima neki strah s tim u vezi. Nervozan je, lucidan, ne bira riječi, svima kaže istinu u facu! U ljubavi je konzervativan, Venera mu je u Jarcu kao i Saši! Imali su sličnu emocionalnu taktiku prema ženama u kući, i to ih je na neki način i spojilo. Potrebna mu je potvrda da je nekome doista potreban, i tek tada se otvara. Privlače ga moćne, fatalne žene. Pred Zdravkom je ozbiljna godina, u kojoj ništa neće dobiti lako, sve će morati zaslužiti. U najboljem slučaju, postati će mu jasno da sve veliko u njegovom životu mora doći iz njega samoga. Krizu samopouzdanja osjećati će u drugom dijelu 2005 godine. Imati će problema s autoritetima jer će i sam željeti postati autoritet. Strpljivošću, vrijednim radom, upornošću, rušiti će prepreke. Postati će svjesnija, zrelija, i mudrija osoba. Ostvariti će svoje "realno dostižne" ambicije!

 

MARINA

Moćna potreba za savršenstvom…

 

Marina je ambiciozna, strahovito uporna, karizmatična. Traži jakog muškarca. Njezin otac ima (pre)veliki utjecaj na nju. Sklona je revolucionarnim preobražajima, iako ih se plaši. Događaju joj se radikalne sudbinske mjene. I ona, kao i Alen, zna govoriti šutnjom! Ultimativna je, ima veliku sposobnost uvjeravanja. Njen um je misteriozan, zanima je sve skriveno. Sunce i Merkur u Jarcu čine je punom opreza i samokontrole. No, ponekad iznenađuje sve oko sebe inventivnom genijalnošću. S Venerom u Vodenjaku slobodno pokazuje emocije i tjelesnost cijenjenom gledateljstvu. Vrijedna je, pravi perfekcionist, stalno nešto usavršava. Ako nema majstora u kući, ona to postaje! Marina će u srpnju 2005. godine isplivati iz teškog i ograničavajućeg (dvogodišnjeg) razdoblja, u kojem je dubinski preispitivala temelje svog identiteta. U rujnu 2005 Jupiter će se "ekspanzivno umiješati" u njezin natalni Sunce Pluton kvadrat, što će joj donijeti širenje temelja moći i mogućnosti na međunarodnom planu!

 

ANTONIJA

Antonija je zahtjevna ljepotica. Ona je veliki esteta, ima profinjen osjećaj za sve što je lijepo. U ljubavi traži sve ili ništa. Voli biti u centru pažnje javnosti poput Alena. Lako se preponosno naljuti, ali isto tako i odljuti.Tranzitni Jupiter "na" Veneri ukazuje da se i Antonija u nekog zaljubila, samo ne znamo u koga? U drugom dijelu 2005 godine Antonija će "otrijezniti" svoje želje, spustiti će se na zemlju, i uz vrijedno uporne napore ostvariti ambicije. Dakle, trud, postupno rušenje ograničenja, sazrijevanje, ispunjenje cilja!

 

VALENTINA

Valentina je žilava cura. Krasi je upornost i strpljivost, i to posebno u svezi posla i vlastitog materijalnog statusa u cjelini. Zanimljivi su joj poslovno uspješni muškarci, tradicionalni i konzervativni. Voli svoj osjećaj slobode. Valentina čita između redova, raskrinkava, mogla bi biti oštro novinarsko pero! Sreća u ljubavi strefiti će je krajem listopada ili početkom studenog 2005, a tada bi mogao otpočeti i njen medijski uspon. Jesen 2005, i veći dio 2006 godine biti će njeno vrijeme u svakom pogledu. Ako ništa ne studira, mogla bi krenuti put Višeg Znanja!

 

SANJA

Sanja je astrološka Blizanka, a Blizanci su radoznala djeca, i kod njih spol nije na prvi pogled uočljiv! Sanja ima sto interesa i velikih problema da se koncentrira na jednu stvar. Sviđaju joj se mentalno stimulativni frajeri, pali se na dobru spiku! Sumnjičava je i preosjetljiva. Voli svoju obitelj na jedan zaštitničko ovisnički način. Sanja će tijekom ljeta 2005 godine otkriti svoj put u budućnost, otplatiti će dobar dio (pustinjačke) karme iz prošlih života. Stvaralački žar i bolja organizacija vlastitog života postati će joj glavni prioriteti.

 

ANA

Ana je idealistična sanjalica ali i radikalno ekstremna…, po potrebi! Voli filozofirati o neobičnim stvarima i događajima. Ima svoje odabrano, otkačeno društvo. Progresivna je, sklona istini, no ponekad je i tvrdoglava, spora, pa i lijena. Bori se za svoju imovinu, veliki je hedonist, iscjeljuje je dodir s prirodom. Odgovara joj stabilan i pouzdan muškarac, npr. astrološki Bik. U godini 2005. Ana će biti u potrazi za oživotvorenjem svojih idealističnih snova. Imati će uspone i padove, i financijske i ljubavne. Privlačiti će je glamour, svjetla pozornice, kakav bogat i romantičan dečko!

 

FILIP

Filip je astrološki Bik, s planetarno naglašenim znakom Ovna. Dakle, s jedne strane želi zadržati status quo, a uvijek ga iznova nešto iznutra tjera u avanturu, u dokazivanje, u bezglavi juriš. Filip je narcisoidan, možda malo previše misli samo na svoje želje. Fura se na moć, jak je u uvjeravanju, pravi macho! Tijekom ljeta 2005 godine Filip će uvesti neki novi zakon i red u svoj život. Pažljivo će procjenjivati šanse, pokretati će događaje, samokontrolom će obuzdavati zanos. Poslovni uspjeh donijeti će mu dugoročnu sigurnost.

 

OZREN

Ozren je nagla i nepromišljena Djevica. Voli se igrati, želi biti na više mjesta u isto vrijeme, stalno je u pokretu. Ponekad je krajnje odlučan, a ponekad ekstremno neodlučan. On ima vruće srce. Zanimaju ga medijski eksponirane žene princeze. Ozren će tijekom ljeta 2005 imati neku vrst životne bilance, i to posebno u svezi vlastite obitelji. Prvo će baciti pogled unatrag, potom će se zaustaviti na mjestu kako bi još jednom dobro o svemu razmislio, i onda će definitivno krenuti naprijed u neki svoj bolji život!

 

VLATKA

Vlatka je prava lavica, kraljica srca, dramatična, rođena za pokazivanje na televiziji. Ipak, malo je i stidljiva i preosjetljiva. Važan joj je osjećaj zaštićenosti, voli se brinuti za druge ljude. U ljubavi često ima ekstremne situacije, izabira strašno zgodne ali i zahtjevne i ljubomorne frajere koji teže potpunoj kontroli. Važno je da nauči da je jedina prava moć ona unutarnja! U godini 2005 Vlatka će krenuti u osvajanje svojih poslovnih ambicija, no neće joj baš sve ići po planu. Proganjati će je pretjerani osjećaj odgovornosti. Mentalno će se disciplinirati, možda i previše. Nakon prošlogodišnjih stalnih ljubavnih uzbuna, sada će se stanje stvari u tom smislu i kontekstu fino primiriti…

 

EGLE

Egle je nestrpljivi Vodenjak, ima previše želja i energije, hrabro inzistira na svojim svojeglavim vizijama. Egle je i umjetnička duša. U ljubavnu orbitu stalno joj upadaju fiju briju genijalci, možda previše agresivni, naporni, i nepouzdani tipovi. U potrazi je za božanskim kontaktom i duševnim mirom. Idealizira ljubav, obmanjuje sebe, previše se žrtvuje. Ljubav će biti njena prioritetna tema tijekom 2005 godine. Nakon brodoloma koje je preživjela prije godinu ili dvije, sada će stati s novim emocionalnim vrijednostima u srcu i svijesti pažljivije izabirati. Možda već u siječnju ili veljači, ugleda muški san snova?!

 

ŽELJKO

Željko je astrološki Rak, i njemu je njegova obitelj svetinja. No, s Marsom u Ovnu, on se zna i demonstrativno nametnuti i dokazati na jedan posve samostalan način. Sklon je velikim poduhvatima, no brzo mijenja plan vožnje i okreće u drugi smjer, pa ne završava otpočeto. S Venerom u Lavu, Željko voli vruće i strasno, ponosno i velikodušno. U prvom dijelu 2005 godine Željko će odraditi obiteljsku karmu. Ubrzano će sazrijeti uslijed nekih blokirajuće ograničavajućih okolnosti. Što god se događalo, zaokret u njegovom životu ovisiti će samo o njemu samome. Hrabra i iskrena bilanca svega doživljenog, željenog, i neostvarenog…, pokazati će mu daljni put!

 

KREŠO

U Kreši caruje uzvišena duševna strast, klanja se ljubavi kao na oltaru, žudi za nježno romantičnom partnericom. Ljubavni je ziheraš , ali istovremeno i slobodan umjetnik koji dopušta svojoj dragoj da paralelno živi još neki svoj prijateljsko ljubavni život, što ga dovodi u bolnu kotradikciju sa samim sobom. On je vrijedan majstor svog zanata, ili to tek treba postati. Razmišlja eksperimentalno i anarhično. U prvoj polovici 2005 godine Krešo bi se mogao emocionalno smiriti i stabilizirati u naručju malo starije ili iskusnije partnerice. Odanost, pažnja, povjerenje, iskrenost, odgovornost, biti će mu najbolje društvo koje će mu pomoći da uredi svoj život na jedan kvalitetno cjelovit način.