Astro tekstovi

početna

home

Živjeti (samo) od astrologije?

Živjeti za astrologiju?

Živjeti astrologiju?

 

Puno teških pitanja

 

Astrolog je prastaro zanimanje, kao i prostitutka. Ponekog su slavili, nekih su se plašili, a bilo je i onih kojima je radikalnim rezom glava otišla. Gdje smo danas? Između znanstvene arogancije, religioznih dogmi, kapitalističke pohlepe, eskort oglasa i gatanja..., svjetlo planeta i zvijezda, energija i samospoznaje, i dalje istinito svijetli!

 

Manje ili više svečano i svađalački objelodanjena je apsolutno egzistencijalno -relevantna potreba da se astrologija institucionalno prizna i zakonski uredi, kako bi nove generacije astrologa imale učilište i profesiju upisanu u radnu knjižicu, a mi stari vuci i vučice licencu!

 

Dakle, ipak se (p)okreće...

 

Živjeti (samo) od astrologije može biti krvavo teško, doslovno gladno i žedno, i zbog toga mnogi odustaju od potrage za skrivenim biserjem. Naše društvo je takvo kakvo je, more predrasuda i primitivizma stalno je valovito i obilno postoji, ali u konjunkciji ili opoziciji s tim i ljubav astrologa za ljude i život.

Javlja se sve dublja samoća, uvidi i prosvjetljenje postaju prokletstvo, društvo nas s podsmijehom krsti čudacima i ekscentricima, svi oko nas «imaju materiju» a nama ostaje besplatna prana...

Ako doista poznajemo i tumačimo cjelovitost čovjeka i života, bogatstvo našeg mudrog srca i uma prirode trebalo bi nas učiniti sposobnim da se prehranimo, plaćamo režije, imamo automobil, normalno poslovno financijski egzistiramo! Govorimo o Saturnu i Neptunu, o materijalnom i duhovnom? Ne, govorimo o svim planetama, potpunom bivstvovanju, totalnoj svijesti!

 

Živjeti za astrologiju je žrtva ega, sveljubav sebstva koju osobno darujemo za buđenje više svijesti kolektivnog humanoidnog čovječanstva. Više svijesti = manje patnje, to je sigurno istinita formula, iako ne možemo izbjeći karmu Zemlje, katastrofe i kataklizme, povremene svireposti prirode. Zemlja je živo biće, i zna se sama od sebe Plutonski regenerativno obnavljati! Pravo na prilike za razvoj, zdravlje, sreću i mir običnog čovjeka je duboko Vodenjačka stvar. Svaki naš prodor u tajne univerzalnih zakona je blagoslov genijalnosti, progresivni korak naprijed ljubavi ka Bogočovjeku u svima nama. Gospodin Noel Tyl lijepo je to sročio u svezi konačnog otkrića i definiranja teorije solarnog luka: “Ovo je bio još jedan veliki pomak na krugu istine”.

 

Živjeti astrologiju je svakodnevno spiritualno meditativno, ali i konkretno opipljivo, prijateljsko druženje sa Stvoriteljem. Gledamo u prošlost, sadašnjost, budućnost. Astrolog je vremenski stroj, kozmički psiholog, fatalistički (disharmonični) tumač kraja svijeta ili iscjeljujući (protočni) prorok početka novog doba. Astrolog gleda u nebo, sluša vjetar, pije vodu s izvora, budan ljubi život. Živjeti astrologiju je umijeće umjetnosti života.

 

Wladyslaw Josip Miletić 19. veljača 2006.